Sport

Thorbjørn Olesen fører an på stor dansk golfdag

Den danske golfspiller er på en delt førsteplads efter første runde af British Masters.

Når golfturneringen British Masters fredag tager hul på sin anden konkurrencedag, er det med en dansker i spidsen.

Thorbjørn Olesen gik første runde i 66 slag, hvilket svarer til seks under par. Det kunne kun newzealandske Ryan Fox matche, og derfor deler de to spillere førstepladsen efter åbningsrunden.

Den 32-årige dansker spillede stabilt uden bogeys og med seks birdies på Belfry-banen uden for Birmingham.

Flere af Olesens landsmænd gør sig dog også fordelagtigt bemærket i British Masters, som er en del af DP World Tour, der tidligere var kendt som European Tour.

Rasmus Højgaard blander sig i topstriden på en delt sjetteplads efter en runde i 68 slag. Jeff Winther og Thomas Bjørn er to slag dårligere, hvilket rækker til en delt 17.-plads.

I alt otte danskere er til start i turneringen, og af dem gik kun Lucas Bjerregaard en første runde over par, da han brugte 73 slag til de 18 huller.

British Masters har en samlet præmiesum på godt 16 millioner kroner. Turneringen blev afviklet første gang helt tilbage i 1946, men holdt pause mellem 2010 og 2014, mens man ledte efter en ny hovedsponsor.

I 2005 vandt Thomas Bjørn en af karrierens 15 turneringssejre i netop British Masters. Både Søren Kjeldsen og Rasmus Højgaard er blevet nummer to i turneringen.

/ritzau/

Back to top button