Erhverv

Svensk togstrejke afblæst: Øresundstog holdes i gang

En togstrejke, som ville standse togtrafik over Øresundsbroen, er afblæst. Parterne er blevet enige ifølge TT.

En strejke fra det svenske fagforbund Seko er blevet afblæst. Dermed kan togtrafikken over Øresundsbroen, der stod til at gå i stå, fortsætte.

Det skriver Seko i en pressemeddelelse.

Den varslede strejke er blevet afblæst, fordi Seko har indgået et forlig med Almega Tågföretagen, der er branche- og arbejdsgiverorganisation for togselskaberne.

– Dette forlig løser selvfølgelig ikke alle de problemer, der findes i branchen, men det er et fremskridt, siger Sekos forbundsformand, Gabriella Lavecchia, i pressemeddelelsen.

Strejken var varslet til at gå i gang mandag klokken 15, hvis parterne ikke var blevet enige. Den ville blandt andet have omfattet de lokoførere, der kører Øresundstogene.

Mandag morgen var forhandlingerne mellem parterne stadig i gang.

– Har stået på hele natten og er stadig i gang, skrev Sekos kommunikationschef, Jonas Pettersson, til det svenske nyhedsbureau TT.

Konflikten har primært handlet om spørgsmål vedrørende arbejdstider og planlægning, skriver TT.

Ifølge TT har parterne fundet en løsning på spørgsmål vedrørende køreplanen.

Parterne har også været uenige om spørgsmål vedrørende personer, der arbejder alene på pendlertog i Sverige. Denne del af konflikten skal en arbejdsgruppe kigge på. Det skriver Seko i meddelelsen.

Strejken var varslet i tre etaper.

Trin et ville blandt andet indebære, at Øresundstogene stoppede med at køre. Der ville heller ikke være blevet indsat erstatningsbusser på ruten, da det blev tolket som et brud på strejken.

Det meddelte Anders Engzell, pressechef hos Skånetrafiken Erhverv, til det dansk-svenske nyhedsbureau News Øresund fredag.

– Hvis der bliver strejke, vil der ikke køre tog over broen. Heller ikke nogen erstatningstrafik. Vi har tolket det sådan, at det må vi ikke, skrev han.

Det er Skånetrafiken, der er ansvarlig for togdriften over Øresund.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker