Indland

Supersygehus dropper italiensk taglægger efter skimmelangreb

400 rum på det nye Odense Universitetshospital er blevet ramt af skimmelsvamp på grund af et utæt tag.

Det nye Odense Universitetshospital har droppet en italiensk entreprenør, som har ansvaret for et utæt tag, der har ført til skimmelsvamp i cirka 400 rum.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Det er virksomheden Jysk Tagpap, som har overtaget hele opgaven fra italienske Macko, skriver mediet.

– Begge virksomheder var, som jeg er orienteret, hyret til at lægge tag på supersygehuset, men den opgave slap italienerne ikke tilfredsstillende fra, siger hospitalsdirektør Torben Hedegaard.

– Derfor har Jysk Tagpap fået til opgave at lave taget.

Konkret er det ifølge avisen 400 rum og 200 toiletkabiner, der skal stå på sengestuer, som er blevet ramt af skimmelsvamp.

Det er regn, som er trængt ned gennem taget, der har ført til angrebet.

Supersygehuset bygges af den italienske totalentreprenør JV CMB/Itinera.

Ifølge Arolodo Tegon, der er chef for den italienske totalentreprenør, opdagede de problemerne for et år siden og begyndte herefter at udbedre fejlene.

Fyens Stiftstidende skriver, at JV CMB/Itinera har ansvaret for at afholde udgifterne til udbedringen.

Byggeriet af det nye supersygehus, som kaldes Nyt OUH, er blevet forsinket flere gange. Senest i december 2022, hvor der blev tilføjet yderligere et år, før hospitalet kan tages i brug.

I samme omgang blev det meldt ud, at byggeriet forventes at blive mere end en halv milliard kroner dyrere. Det skyldes blandt andet prisstigninger.

Det første spadestik til hospitalet blev taget i 2016, og byggeriet af selve hospitalet begyndte tre år senere. Planen var, at det skulle stå færdigt i slutningen af 2022.

Regionerne forventer nu, at Nyt OUH kan tages i brug i slutningen af 2025.

Det er uvist, om skimmelangrebet har haft indflydelse på den seneste forsinkelse, har Fyens Stiftstidende skrevet tidligere.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker