Indland

Stormen Nora kan lukke broer fredag og lørdag

Flere broer risikerer at lukke på grund af kraftig vind, når stormen Nora rammer Danmark fredag aften.

Der er risiko for, at Storebæltsbroen lukker i tidsrummet 22 til 00 fredag og i tidsrummet 5 til 7 lørdag morgen på grund af stormen Nora, der ventes at ramme Danmark fredag.

Det skriver Sund & Bælt i en pressemeddelelse.

– Vi kan allerede nu se, at der er risiko for, at vi kommer over 25 meter i sekundet. Det er der, hvor vi lukker for biltrafik, siger Lene Gebauer Thomsen, der er kommunikationschef i Sund & Bælt.

På grund af risikoen for en lukket Storebæltsbro opfordrer Sund & Bælt trafikanter, der skal over broen, til at køre på andre tidspunkter.

Stormen Nora ventes at ramme den sydlige del af Danmark mest. Her har DMI varslet om storm med vindstød af orkanstyrke fra fredag aften klokken 21 til klokken 3 om natten.

Stormen kan også påvirke trafikken til og fra Sverige.

Øresundsbroen skriver på Twitter, at der er størst risiko for, at broen bliver lukket mellem klokken 21 og 02 og klokken 6 og 8 lørdag morgen.

Fyns Politi skriver desuden i en pressemeddelelse, at der er risiko for, at broerne mellem Svendborg og Tåsinge samt Siø og Langeland kan blive nødt til at lukke mellem klokken 22 fredag og tidligt lørdag morgen.

Hvis broerne er nødt til at lukke, vil der blive lavet passende beredskab på både Tåsinge og Langeland.

Sund & Bælts kommunikationschef forklarer, at risikoen ved at køre over Storebælt, når der er kraftig blæst består i, at det kan være svært at holde sin kørebane.

– Især på vores højbro omkring pylonerne oplever vi, at der kan være et lille slip i vinden, og når man rammer vinden igen, så kan det føles, som om man bliver skubbet over i den anden kørebane, hvis det blæser rigtig meget derude.

– Det betyder selvfølgelig, at der kan opstå nogle farlige situationer, hvor man kommer til at køre ind i andre derude, eller at man kører ind i autoværnet, siger hun.

Sund & Bælt oplyser også, at der er en risiko for, at Storebæltsbroen bliver lukket for vindfølsomme køretøjer – og det kan ske tidligere.

Allerede fredag eftermiddag forventer DMI nemlig en vindstyrke på over 15 meter i sekundet.

Når vinden er på over 15 meter i sekundet, er det ikke tilladt for vindfølsomme køretøjer at køre over broen.

Lene Gebauer Thomsen kan ikke afvise, at broen også kommer til at være lukket i andre tidsrum.

– Vi kan selvfølgelig ikke vide, før vi står i situationen, om vi lukker. Vi lukker ikke på grund af prognoser. Vi lukker, når vi ser, at den aktuelle vind kommer over 25 meter i sekundet, siger hun.

Hun opfordrer derfor til, at man holder sig opdateret. Det kan man gøre på Sund & Bælts hjemmeside og Facebook-side. Man kan også tilmelde sig Sund & Bælts sms-tjeneste

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker