Kultur

Stig Tøftings liv bliver til teaterforestilling

- Jeg er nysgerrig og spændt på, hvordan meget personlige og svære kapitler i mit liv vil blive formidlet, lyder det fra den tidligere fodboldprofil.

Stig Tøfting dribler fra grønsværen og ind på de skrå brædder.

Hans liv bliver nemlig nu til teaterstykket “No regrets”, som får premiere på Teatret Svalegangen i Aarhus den 26. marts.

Stykket er baseret på Stig Tøftings selvbiografi af samme navn fra 2009.

Den 52-årige plæneklipper, som han i mange år har haft som tilnavn, fortæller til teatret, at han er beæret. Men det krævede mange, lange overvejelser, inden han indvilligede.

– En ting er at tale om mit liv, noget andet er at læse det på skrift, men at se det fortolket som en teaterscene er noget helt nyt for mig. Jeg er nysgerrig og spændt på, hvordan meget personlige og svære kapitler i mit liv vil blive formidlet.

– Men folkene på Svalegangen har overbevist mig om, at de virkelig brænder for projektet og vil være tro mod tonen og ærligheden i bogen, siger han til Teatret Svalegangen

Privat har Stig Tøfting været ramt af flere tragedier og traumer, som han beskriver i bogen.

Som 13-årig fandt han sine forældre døde. Hans far havde slået moren ihjel og taget sit eget liv.

18 timer senere gik han på fodboldbanen og blev kåret til kampens bedste spiller.

Det værste, der nogensinde har overgået Stig Tøfting var, da hans blot 26 dage gamle søn døde af bakteriel meningitis i 2003, har han siden fortalt åbenhjertigt.

Stig Tøfting er flere gange endt i klammeri og voldsepisoder, og han har set sit hjem brænde ned til grunden.

Uanset hvad der er hændt ham, har fodbolden været en del af hans liv.

Stig Tøfting begyndte sin professionelle karriere hos AGF i 1989. Han debuterede på landsholdet i 1993 og sluttede sin aktive karriere i Randers FC i 2007 efter afstikkere til klubber i Kina, Sverige og England.

I dag bruger han sin ekspertise som kommentator og foredragsholder.

– “No regrets” er en hudløs ærlig fortælling om en sportsstjerne, der mod alle odds kæmper sig til en tilværelse som professionel fodboldspiller med sit livsmotto tatoveret hen over maven. Intet er pakket væk, lyder det om stykket.

Forestillingen spiller fra 26. marts til 14. maj med Morten Kjær i rollen som Stig Tøfting. Også Mathilde Passer – Dirch Passers barnebarn – medvirker.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker