Udland

SSV-repræsentant jubler fra valgfest: Kæmpestort for dansk mindretal

Ifølge Stefan Seidler, Forbundsdagsrepræsentant for SSV, styrker valg i Slesvig-Holsten mindretalsinteresser.

Stefan Seidler, som sidder i Forbundsdagen for det danske mindretalsparti SSV, jubler med en valgfest i baggrunden over partiets resultat ved delstatsvalget i Slesvig-Holsten.

Det danske mindretalsparti står ifølge en valgstedsmåling til at gå fra 3,3 til 6 procent.

– Det er et fantastisk grundlag for at videreføre vores arbejde. Det er kæmpestort for os, det danske mindretal og det nordiske arbejde, som vi også står for i Slesvig-Holstein, siger han.

– Vi er megaglade, og det fejres godt allerede her tidligt på aftenen, siger han.

Partiet vil bruge resultatet på at arbejde for mindretallets interesser.

– Vi vil arbejde for de nordiske og skandinaviske løsninger. Det gælder både, når vi taler digitalisering, velfærdsstat og borgerinddragelse.

– Og så handler det om at styrke og videreudvikle vores region. Vi lever lidt i skyggen af de store regioner. Det har også været et fokus i valgkampen, at det må få en ende – vi skal have fokus på vores region. Vi vil kæfte op, hvis vi igen bliver forbigået, siger han.

Stefan Seidler understreger, at partiets indflydelse dog hellere skal ske i samarbejde med de øvrige partier end med et forsøg på at komme i regeringen.

– Vi er jo ikke noget magtliderligt parti, der absolut skal sidde i regeringen. Vi samarbejder med alle demokratiske partier. Også dem, der sidder i opposition. Både i Landdagen og hvor jeg sidder, i Forbundsdagen.

Det konservative parti CDU, der leder en koalitionsregering i Slesvig-Holsten, får i valgstedsmålingen 43 procent af stemmerne. En fremgang på 11 procentpoint siden valget i 2017.

Det danske mindretalsparti står ifølge målingen til sit bedste resultat i Slesvig-Holsten, siden partiet blev stiftet i 1948. Her blev det valgt ind med 9 procent af stemmerne.

Fremgangen kommer ikke bag på Stefan Seidler.

– Vi har haft et fantastisk program og gode kandidater. Vi har ydet et godt stykke arbejde i Slesvig-Holsten, i kommunerne, og jeg tror også, jeg har gjort en god indsats for vores parti i Berlin, siger han.

Spørger man Siegfried Matlok, som er seniorkorrespondent og tidligere chefredaktør på avisen Der Nordschleswiger, skyldes den store fremgang, at partiet appellerer til befolkningen hele delstaten.

– Det er et udtryk for en udvikling, der skal ses over årtier, siger han.

– Først var det et rent mindretalsparti, men de seneste år er SSV blevet et parti for hele Slesvig-Holsten.

Matlok peger på, at SSV har gjort et godt arbejde som oppositionsparti, og at dets formand i Slesvig-Holstein, Lars Harms, er en respekteret politiker, som har toppet popularitetsmålingerne.

/ritzau/

Back to top button