Sportsøjeblikke 2021: Viktory

Viktor Axelsen lod følelserne få frit løb, da han efter en overbevisende præstation vandt OL-guld

Viktor Axelsen brød sammen, da OL-guldmedaljen blev sikret.
Offentliggjort Sidst opdateret

Der manglede ikke ret mange store triumfer på Viktor Axelsens cv, inden han tog til OL i Tokyo.

Den danske badmintonstjerne har allerede kunnet kalde sig verdensmester og vinder af All England, to af sportens helt store titler.

Men OL-guldet manglede. I 2016 blev det til bronze. Det var dengang en stor ting for fynboen, men i år havde Axelsen kun én ting for øje. Den øverste plads på podiet.

Følelser fik frit løb

Det kunne Axelsen betræde efter en magtdemonstration i Japans hovedstad. Han tabte ikke et eneste sæt undervejs, og da Chen Long i finalen var blevet slået, fik følelserne frit løb.

Toppen var nået. Alle de mange timer i træningshallerne og til turneringer - væk fra familie og venner - havde ikke været forgæves.