Landsholdet bærer sørgebind efter skyderi

Landsholdsspillerne er berørte af søndagens skyderi i Field's, hvor tre personer mistede livet

Offentliggjort Sidst opdateret

Når Danmark fredag åbner EM i fodbold for kvinder med en kamp mod Tyskland, spiller danskerne med sørgebind om armen.

Det gør de for at mindes ofrene fra skudangrebet i storcenteret Field's søndag, hvor tre personer mistede livet.

Det oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) i en pressemeddelelse.

Alle var berørte

- Skyderiet i Field’s var forfærdeligt, og alle på holdet er berørte af det, siger landsholdets anfører, Pernille Harder.

- Vores tanker er med ofrene og de efterladte. Vi spiller med sørgebind for at mindes og ære dem, der ikke er her længere, siger Pernille Harder.

Landsholdet aflyste alle sine presseaktiviteter forud for mandagens afrejse til England, hvor EM bliver spillet, på grund af søndagens skyderi i storcenteret på Amager.

Også mindet i Touren

De tre ofre for angrebet i Field's var en pige og en dreng på 17 år samt en 46-årig mand med russisk statsborgerskab, som bor i Danmark. Derudover kom over 20 personer til skade.

Også i Tour de France har man mindedes ofrene for skyderiet i Field's. Det skete med et minuts klapsalver forud for mandagens etape, hvor de ti danskere i feltet tog opstilling foran de øvrige ryttere.

Skyderiet i Field's skete samme aften som den sidste af tre Tour de France-etaper på dansk grund var afsluttet.

Danmarks kvindelandshold åbner EM mod Tyskland klokken 21.00 fredag aften.

EM-landsholdet har valgt at spille med sørgebind fredag.
EM-landsholdet har valgt at spille med sørgebind fredag.

SKYDERIET I FIELD'S

Skyderiet i Field's 2022 fandt sted omkring klokken 17:30 den 3. juli 2022, da en person åbnede ild med en riffel i indkøbscentret Field's på Amager i København. Ved skyderiet blev tre mennesker dræbt og fire såret af direkte skud, som alle er i alvorlige men stabile tilstande (pr. 5. juli 2022). Yderligere tre blev såret af mulige strejfskud, mens 20 personer blev lettere såret i forbindelse med evakueringen af centret.

Københavns Politi fik en anmeldelse om skyderiet kl. 17:35 og rykkede herefter ud mod centeret, hvor de klokken 17:48 anholdt en 22-årig etnisk dansk mand Motivet kendes ikke, men politiet formoder, at den mistænkte handlede alene Dagen efter skyderiet blev han sigtet for tre drab, syv drabsforsøg og ulovlig våbenbesiddelse.

Samme dag var det planlagt, at Harry Styles skulle optræde i Royal Arena, der ligger mindre end en kilometer fra Field's. Selvom det først meldtes ud, at koncerten fortsat ville blive afholdt, blev koncerten senere aflyst. Koncertgængerne blev kørt til Vanløse Station med Københavns Metro-linjerne M1 og M2, der blev lukket midlertidigt for andre rejsende.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS