Dansker er OL's bedste

Han er dog ikke på turnerings hold

Danmarks Mathias Gidsel er kåret som OL's bedste håndboldspiller.
Danmarks Mathias Gidsel er kåret som OL's bedste håndboldspiller.
Offentliggjort Sidst opdateret

Det internationale håndboldforbund, IHF, har kåret 22-årige Mathias Gidsel som OL-turneringens bedste  håndboldspiller.

Det skriver IHF på sin hjemmeside. 

Mathias Gidsel scorede undervejs i OL-turneringen 46 kasser og var afgørende for Danmark i flere af kampene frem mod finalen mod Frankrig, hvor det endte med nederlag og sølvmedaljer.

Kuet i sidste kamp

I begyndelsen af turneringens sidste kamp blev han kuet en smule af den benhårde franske fysik, men kom godt efter det i anden halvleg.

I finalens slutfase fik Mathias Gidsel bolden i Danmarks jagt på et uafgjort resultat, som kunne sende kampen i forlænget spilletid. Han lavede dog en fejlaflevering, og så scorede Frankrig til kampens resultat 25-23.

Stolt Gidsel

Det fjernede dog ikke indtrykket af en flot turnering, og Gidsel var da heller ikke tynget af sin fejl, da han efter opgøret satte ord på den.

- Jeg er mere stolt over, at jeg tog ansvaret.

- Jeg gjorde noget, og jeg kunne også bare have spillet bolden videre til Mikkel Hansen og sagt: "Værsgo - så må du klare den", sagde han.

Benjamin

Mathias Gidsel fik landsholdsdebut i en EM-kvalifikationskamp mod Finland i november sidste år og scorede tre mål. Den indsats og præstationerne hjemme i GOG gav ham en plads på VM-holdet i januar.

Han entrerede på den helt store scene med ti scoringer mod Bahrain i VM-premieren og fortsatte under hele slutrunden i Egypten med at imponere det danske håndboldpublikum.

Under OL har han igen været flyvende og blev turneringens næstmest scorende spiller efter Mikkel Hansen, der nettede 61 gange.

IHF har også sammensat et 'dream team'.

De andre på holdet er: Hugo Descat, Frankrig, Nedim Remili, Frankrig, Yahia Omar, Egypten, Aleix Gomez Abello, Spanien, Ludovic Fabregas, Frankrig, Vincent Gerard, Frankrig. 

Powered by Labrador CMS