Kultur

Søren Brostrøm springer ud som børnebogsforfatter

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, står bag ny børnebog om kroppen og immunforsvaret.

Søren Brostrøm, der er direktør for Sundhedsstyrelsen, kan nu tilføje endnu en titel på cv’et.

Han er nemlig blevet børnebogsforfatter.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra forlaget Lindhardt og Ringhof.

Bogen hedder “Søren Brostrøm fortæller om knogler, organer og vores seje immunforsvar” og er skrevet i samarbejde med forfatter Thomas Brunstrøm.

Udgangspunktet for bogen er, at styrelsesdirektøren fortæller, hvor fantastisk menneskekroppen er, og hvad immunforsvaret kan klare.

– I “Knogler, organer og vores seje immunforsvar” gennemgår Søren Brostrøm de mest fascinerende ting ved kroppen fra top til tå. Fra hjernen og de fem sanser, lever, nyrer, hjerte, lunger, blære, hud, knogler og så videre, skriver forlaget i pressemeddelelsen.

Bogen giver svar på spørgsmål som, hvorfor prutter lugter dårligt, hvordan dine øjne fungerer ligesom kameraet på din iPhone, og hvorfor børn bliver klogere end deres forældre.

– Jeg har arbejdet med det her emne i over 30 år, og jeg kan stadig blive fascineret over, hvor smarte vores kroppe er. De kan eksempelvis beskytte og reparere sig selv på alle mulige måder, lyder det fra Søren Brostrøm i et uddrag af bogen.

Bogen er en del af serien “Er du rigtig klog?”, hvor en række forskere og eksperter fortæller børn og unge om en række forskellige emner.

“Søren Brostrøm fortæller om knogler, organer og vores seje immunforsvar” udkommer 13. april.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker