Kultur

Sigurd Barretts storrygende alter ego: Jeg går linen ud

Sigurd Barretts pianoshow, der er på plakaten til årets Smukfest, er tiltænkt et voksent publikum. Men det betyder ikke, at der er sparet på leg og humor.

Da Sigurd Barrett satte sig ved klaveret til sin koncert på årets Smukfest, var det med en rygende cigar i mundvigen og en flaske skotsk whisky ved hånden.

I stedet for at præsentere sit show på dansk sagde Sigurd Barrett “welcome” med en tyk amerikansk accent.

Den beholdt han under hele sin optræden, som må siges at være et langt stykke fra hans velkendte shows, hvor børnefamilier kan høre sange fra “Sigurds Bjørnetime” og “Sigurd fortæller”.

Her var der bestemt ikke lagt op til børnehygge. Og det var helt med vilje, fortæller Sigurd Barrett.

– Det er en koncert til de voksne. Jeg har den her amerikanske figur, og så sker der alt muligt crazy på scenen undervejs, siger den kendte klaverspiller.

Blandt andet blev tilskuere hevet op på scenen for at spille på oppustelige guitarer eller træde i pedalerne på en cykel, der skiftevis gav strøm til tre standerlamper på scenen.

Sigurd Barrett skænkede under et nummer flere glas whisky op til sig selv. De blev alle bundet i et enkelt drag.

– Men det er i virkeligheden bare æblejuice, afslører han.

Det gakkede og legende får frit spil, og koncerten er i høj grad improviseret fra gang til gang, fortæller Sigurd Barrett videre.

Men han understreger samtidig, at han tager det musikalske meget seriøst. Han har nogle af Danmarks dygtigste musikere med på scenen, siger han.

Sammen med dem spillede han både en fortolkning af jazzklassikeren “Take It Easy Boy, Boy” og en nyskrevet ode til cykelrytteren Jonas Vingegaard.

“Sigurd Barrett Piano Show” hedder konceptet, der skal give mindelser om en pianobar fra fordums tid. Det opstod i halvfemserne på netop Smukfest, fortæller den garvede showmand.

Siden brød han igennem som tv-vært, og showet gled lidt i baggrunden, selv om Sigurd Barrett dog sideløbende har optrådt med det på blandt andet kongresser og til firmafester.

Efter mange år var han fredag tilbage i Bøgeskoven, hvor det hele begyndte.

– Det var megafedt. Det var lige, som jeg havde håbet på, siger Sigurd Barrett og fortsætter:

– Jeg forstår godt, hvis nogle stod og tænkte: “Hvad foregår der her?”. I manges bevidsthed er jeg jo ham fra børnetimen, siger den 55-årige musiker og fortsætter:

– Men jeg går linen ud. Jeg snakker amerikansk og ryger cigar. Tag det, eller lad være. Jeg synes, det var en kæmpefest at være der, og jeg håber, at vi får lov til at komme igen.

/ritzau/

Back to top button