Kultur

Sidse Babett Knudsen hyldet med fornem fransk orden

Den prisbelønnede skuespiller Sidse Babett Knudsen kan tilføje endnu en hæder til sit cv, efter at hun er blevet gjort til ridder af den franske æreslegion.

Der er ikke mange danskere, der kan bryste sig af at være franske riddere. Men den ære er nu blevet tildelt skuespilleren Sidse Babett Knudsen.

Det skyldes hendes indsats i fransk film, skriver den franske ambassade i en pressemeddelelse.

Franskmændene er heldige, at skuespilleren har en stor tilknytning til Frankrig, lyder det fra landets ambassadør i Danmark, Christophe Parisot.

– Med sine beundringsværdige bidrag til fransk film illustrerer Sidse Babett Knudsen på perfekt vis rigdommen i de dansk-franske kulturelle forbindelser, siger han i pressemeddelelsen.

Nærmere betegnet er skuespilleren blevet udnævnt til ridder af den franske æreslegion, som er den fornemmeste orden i Frankrig.

– Jeg er meget stolt af at modtage denne fine orden, ikke mindst fra Frankrig, som betyder noget helt særligt for mig, siger Sidse Babett Knudsen i pressemeddelelsen.

– Frankrig har været med til at gøre mig til den, jeg er, lyder det videre fra hende.

Sidse Babett Knudsen taler flydende fransk og har medvirket i flere film i landet. Hun har blandt andet modtaget stor ros for sine præstationer i filmene “Hermelinen” og “Kvinden fra Brest”.

Sproget lærte hun, da hun som ung tog til Paris for at holde et enkelt sabbatår. Hun endte dog med at blive boende i landet i flere år.

Hun blev også uddannet som skuespiller i byernes by på skolen L’Ombre. Efterfølgende slog hun sit navn fast i Danmark med film som “Den eneste ene” og “Efter brylluppet”.

Det internationale gennembrud fik hun i DR-serien “Borgen”, hvor hun spiller hovedrollen Birgitte Nyborg.

Serien blev et hit i udlandet. I Frankrig har den endda noget nær kultstatus ifølge den franske ambassade.

Den danske skuespiller er tidligere blevet hyldet med den franske orden for kunst og litteratur, ligesom hun også har vundet en César, som er det franske svar på en Oscar.

Den vandt hun i 2016 for “Hermelinen”.

/ritzau/

Back to top button