Seneste nyt om togulykken på Storebæltsbroen

Seneste nyt fra togulykken på Storebæltsbroen er, at både uskadte og sårede passagerer nu er væk fra ulykkesstedet, men politiet kender endnu ikke identiteten på de seks dræbte passagerer. Det oplyser Fyns Politi i en status onsdag eftermiddag.

Seks passagerer på et lyntog på vej mod København mistede onsdag morgen livet i en ulykke på lavbroen på Storebæltsbroen, mens 16 passagerer blev kvæstet. Ingen af dem alvorligt.

Ulykken skete formentlig da en trailer med øl rev sig løs fra en godsvogn, og det var denne trailer, som lyntoget kørte ind i.

Havarikommisionen er nu ved at undersøge de nærmere omstændigheder, så vi kender ikke detaljerne.

Hos Fyns Politi oplyser man, at det fortsat ikke er muligt at sige noget om de seks personer, der omkom i togulykken på Storebæltsforbindelse – hverken identitet, alder eller nationalitet. 

Ulykken har en karakter og nogle omstændigheder, som gør, at der vil gå en rum tid, inden politiet har mulighed nærmere oplysninger om de omkomne, lyder det fra politiet onsdag eftermiddag.

Politiet kan først melde noget ud, når de omkomne er identificeret og deres pårørende er underrettet.

Toget skal flyttes

Lige nu arbejdes der på at klargøre toget til at blive flyttet og kørt til et område, hvor det kan blive undersøgt politiet og havarimyndighederne. 

DSB har indsat togbusser mellem Nyborg og Korsør. Banedanmark arbejde på at få afklaret, hvornår togene kan køre igen. Politiet henviser til Banedanmark og DSB for yderligere information.

Registrering af passagerer

Passagerer fra det forulykkede tog, som IKKE allerede er blevet registret, skal kontakte politiets center for katastroferegistrering, så vi kan få deres navne og kontaktinformationer af hensyn til vores efterforskning. Nummeret er 9697 0000.

Pårørende indkaldes til møde

 Fyns Politi, DSB og Beredskab Fyn og sundhedsberedskabet i Region Syddanmark vil om cirka to uger indkalde til et møde, hvor de passagerer og pårørende, der måtte have nogle uafklarede spørgsmål kan få lejlighed til at stille dem direkte til myndighederne.

Udvis respekt

Der nu åbent for biltrafik i alle begge retninger på Storebæltsbroen.

Vær opmærksom på, at det fortsat frarådes at køre på broen med vindfølsomme køretøjer.

Politiet henstiller til, at bilisterne IKKE nedsætter hastigheden, når de passerer ulykkesstedet – og at de IKKE tage fotos eller video af respekt for ofrene for ulykken. 

Flere nyheder