Sport

Sen EM-finale ærgrer spillerne på børnenes vegne

Fodbold-VM's åbning har skubbet EM-finalen i håndbold til sent om aftenen, så mange børn ikke kan se med.

Kvindernes EM-slutrunde i håndbold har i år været afviklet i november. Normalt ligger den altid i december. Det skyldes årets fodbold-VM i Qatar, som af temperaturhensyn er rykket fra sommeren til at starte søndag.

Trods flytningen får fodboldslutrunden dog stadig indflydelse på håndbold-EM, nærmere bestemt på EM-finalen.

Den spilles altid en søndag og har som oftest start omkring klokken 17.30 eller 18. Men ikke i år. Der fløjtes EM-finalen mellem Danmark og Norge først i gang klokken 20.30.

Det skyldes, at åbningskampen ved fodbold-VM mellem Qatar og Ecuador spilles klokken 17 søndag, og den ønsker Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) ikke at kollidere med, når det gælder guldkampen.

Den logik kan de danske spillere godt følge. Dog ærgrer det dem på børnenes vegne, at mange formentlig er lagt i seng, når kampen spilles.

– Det er ret ærgerligt. Vi plejer at spille tidligere på søndage, så alle kan være med, siger Mie Højlund.

– Vi kan ikke have for meget fokus på det, for det er et kamptidspunkt, vi kender, men det er enormt ærgerligt, vi ikke kan have børnene med os derhjemme.

Danmarks kvindelandshold har ikke stået i en stor finale siden 2004, og det har kostet mange kræfter at nå dertil, hvor holdet nu igen er.

Det er den slags kampe, der skal generere interesse hos fremtidens håndboldspillere, og i den henseende er kamptidspunktet skidt.

– Hjemmefra har vi snakket om, at det med at kunne skabe noget håndboldglæde og få børnene med sig er vigtigt.

– De skal have nogen at se op til og få lyst til at dyrke noget mere sport og gå til håndbold. Det er en vigtig del af dansk håndbold, lyder det fra Højlund.

Danmark spillede fire af sine seks gruppekampe klokken 20.30, så det er ikke, fordi tidspunktet er et problem for spillerne.

– Vi er vant til at spille 20.30, så på den måde er det ikke anderledes. Vi kender rytmen og har programmet fastlagt for sådan en dag, forklarer fløjspilleren Trine Østergaard.

– Men det er ærgerligt for børnene. Det havde ikke gjort noget, hvis kampen havde været klokken 18 i hvert fald.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker