Sport

Schmeichel før semifinale i Rom: Vi skal glemme omgivelserne

Leicesters spillere skal ikke lade sig betage af begivenheden og rammerne mod Roma, mener Schmeichel.

Leicester kommer under pres torsdag aften.

Når klubben træder ind på det olympiske stadion i Rom, vil op mod 70.000 ellevilde italienere forsøge at hyle Kasper Schmeichel og holdkammeraterne ud af den.

En billet til finalen i Conference League er på spil, og det står helt lige mellem Roma og Leicester. De spillede 1-1 i det første opgør i England, og bookmakerne har nu gjort Roma til favorit.

Leicester har oddsene imod sig, men klubbens danske kaptajn, Kasper Schmeichel, opfordrer sine holdkammerater til at glemme omgivelserne, når de løber på grønsværen.

– Vi er oppe imod et kvalitetshold, som spiller på hjemmebane på et ikonisk stadion, men alt det skal vi glemme. Vi skal fokusere på at spille kampen, siger Kasper Schmeichel ifølge sin klubs hjemmeside.

Leicester har aldrig været i en semifinale i en europæisk turnering tidligere. Men det er der ikke tid til at dvæle ved, når bolden ruller i Rom.

– Man nyder kun begivenheden, hvis man vinder. Så simpelt er det.

– Jeg tror, det er lettere for en spiller med min alder at betragte situationen og håndtere, hvor langt vi er kommet, og at vi er i den her situation. Men fokus skal bare være på at vinde, siger Schmeichel.

Den danske landsholdskeeper vil dog gerne slå fast, at det er vigtigt for en klub som Leicester, der er lille i europæisk sammenhæng, at nå langt.

– Det er en stor oplevelse for mange spillere. Det er sådan nogle øjeblikke, man kan se tilbage på og trække på erfaringerne, når man har brug for det.

– Det bidrager alt sammen til den mentalitet, man opbygger, og vi vil gerne opbygge en vindermentalitet og komme til de her situationer, hvor alt er på spil, siger Kasper Schmeichel.

Kasper Schmeichel har forholdsvis nylig erfaring med at være i en semifinale. I sommer nåede han EM-semifinalen med Danmark.

/ritzau/

Back to top button