Kriminal

Sag lukkes mod seks mænd for forsøg på kidnapning af børn

Anklagemyndighed mener ikke, der er tilstrækkeligt med bevis mod seks mænd i en sag om kidnapningsforsøg.

Der kommer ingen straffesag mod seks mænd, der var sigtet for at have forsøgt at bortføre børn fra deres far i Gråsten og tage dem med til børnenes mor i Tyskland.

Det oplyser advokaturchef Janne Dahl Nøhr til Ekstra Bladet.

– Vi vurderer, at det ikke vil være muligt at løfte et bevis, der ville holde i retten. Politiet efterforsker, om der kunne være andre parter involveret. Men ellers sagen lukket fra vores side, siger hun til mediet.

Den særlige sag tog sin begyndelse i november, hvor seks udenlandske mænd blev anholdt og siden fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Sønderborg.

De var for retten den 10. november sidste år, hvor sigtelsen lød på forsøg på at bortføre tre børn til Tyskland. Det er her, børnenes mor bor.

Dommeren fandt ikke grundlag for at varetægtsfængsle mændene og løslod dem således efter grundlovsforhøret.

Kendelsen blev kæret af anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi, men heller ikke landsretten mente, at mændene skulle fængsles.

Sagen bunder i en strid om forældremyndighed mellem børnenes forældre.

Moren, Christina Block, har stået frem i blandt andet Ekstra Bladet, hvor hun har beskyldt sin eksmand for at have bortført børnene. Block er datter af grundlæggeren af den store bøfhus-kæde Block House i Tyskland.

De sikkerhedsfolk, hun havde hyret, var alene i Danmark for at beskytte hende og de andre familiemedlemmer, som ifølge Block var taget til Gråsten for at få børnene i tale, har hun sagt.

En tysk domstol har ifølge Ekstra Bladet giver hende retten til at beslutte, hvor børnene skal opholde sig.

Den afgørelse er siden blevet affejet af danske myndigheder, som vurderede, at det ikke ville gavne børnenes trivsel at bo hos moren. Børnenes far har blandt andet sagt, at hans ekskone overvåger børnene og gør dem utrygge.

Ifølge Ekstra Bladet begyndte forældreparrets strid om forældremyndighed i begyndelsen af 2022.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker