Udland

Russiske medier melder om stor eksplosion i udbryderregion

En bil er ifølge separatistkontor eksploderet ved regeringsbygning i Donetsk. Ingen er kommet til skade.

Flere russiske medier melder tidligt fredag aften om en større eksplosion i udbryderrepublikken Donetsk. Regionen ligger i det østlige Ukraine og er styret af russiske separatister.

De tre russiske nyhedsbureauer Ria, Interfax og Tass rapporterer alle om eksplosionen.

Det står ikke klart, hvad der har forårsaget eksplosionen, og dermed heller ikke om det ses som en ulykke, en krigshandling eller en kriminel handling.

Ifølge Tass har kontoret for den selverklærede republik Donetsk udsendt en erklæring om eksplosionen. Heraf fremgår det, at en bil skal være eksploderet på en parkeringsplads nær regeringsbygningen i byen.

Kontoret oplyser, at eksplosionen kunne høres på tværs af “hele byen”. Samtidig opfordres borgere til at forholde sig “rolige”.

Ifølge Interfax er ingen kommet til skade i forbindelse med eksplosionen.

Et øjenvidne siger til nyhedsbureauet Reuters, at bilen, som er eksploderet, er fuldstændig i stumper og stykker.

Meldingen om eksplosionen kommer, få timer efter at russiskstøttede separatistledere i de omstridte østukrainske grænseregioner Lugansk og Donetsk har bedt borgere om at rykke til Rusland.

Ifølge separatistlederne har Ukraine planlagt at angribe regionerne. Derfor er det sikreste for borgerne at tage til Rusland, mener de.

Efter planen skal borgerne evakueres til Rostov i den sydlige del af Rusland. Rostov ligger nær de to ukrainske regioner.

Separatisterne i Donetsk planlægger at evakuere 700.000 borgere til Rusland. Det oplyser de fredag aften ifølge Reuters.

De fleste borgere i Donetsk taler i forvejen russisk. Mange af dem har også russisk statsborgerskab.

Der har de seneste dage været meldinger om offensiver i det østlige Ukraine, hvor udbryderrepublikkerne Donetsk og Lugansk ligger.

Ukraine har beskyldt separatisterne for at stå bag. Rusland har omvendt beskyldt Ukraine for at have udført angreb.

USA mener, at aktiviteten i grænseområderne de seneste dage er del af Ruslands plan for at få påskud til at invadere Ukraine.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker