Indland

Russisk operasanger aflyser koncert i Aarhus efter konflikt

Rådmand i Aarhus ville have koncert med Vladimirs Putins russiske operaveninde aflyst, skrev medie.

Den verdensberømte russiske operasanger Anna Netrebko, der fredag aften skulle have optrådt i Musikhuset i Aarhus, har aflyst sin koncert.

Det oplyser Musikhuset i en pressemeddelelse.

Aflysningen kommer, få timer, efter at koncerten først mødte kritik fra rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad (R), der ville have den aflyst. Men operasangeren kom ham altså i forkøbet.

– På grund af den nuværende situation (i Ukraine, red.) besluttede vi at aflyse koncerten i aften. Det er meget triste dage, og vi er dybt bekymrede for alle involverede menneskers velbefindende, lyder det i en udtalelse fra Netrebko.

Hun henviser til krigen mellem Rusland og Ukraine, der brød ud, da Rusland natten til torsdag invaderede den ukrainske nabo.

Ifølge TV 2 Østjylland er Anna Netrebko ven af den russiske præsident, Vladimir Putin, som hun i flere sammenhænge har bakket offentligt op om. Det har været medvirkende til kritikken.

Rådmand Rabih Azad-Ahmad skrev til både udenrigsministeren og kulturministeren for at få udvidet sanktionsmulighederne og dermed få chancen for at aflyse operakoncerten fredag aften.

– Situationen i Ukraine er historisk og kræver, at vi står sammen om at sige fra. Normalt er jeg fortaler for, at man holder kultur og politik adskilt, men der er intet normalt i det russiske overgreb, og derfor bør vi sætte ind, hvor vi kan.

– Hvis UEFA (Det Europæiske Fodboldforbund, red.) kan flytte Champions League-finalen, bør vi også kunne aflyse forestillinger i Musikhuset, lød det fra rådmanden i en pressemeddelelse.

Inden aflysningen havde flere billetholdere også udtrykt over for Musikhuset, at de ikke ville benytte sig af billetterne på grund af Netrebkos forhold til Putin.

Mandag er det planen, at den russiske ballet “Svanesøen” også skal opføres i Musikhuset. Men den ønsker Mette Skautrup (K), byrådsmedlem i Aarhus, også aflyst. Det siger hun fredag til TV 2 Østjylland.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker