Udland

Russisk medie: Gasledning eksploderet i Lugansk

Russiske nyhedsbureauer melder om eksplosioner i udbryderrepublikkerne Lugansk og Donetsk.

En gasrørledning i den ukrainske udbryderrepublik Lugansk er sent fredag brudt i brand efter en kraftig eksplosion.

Det skriver de russiske nyhedsbureauer Tass og Interfax. Interfax angiver, at oplysningen stammer fra et lokalt naturgasselskab.

Tidligere fredag meldte de russiske nyhedsbureauer om en anden større eksplosion i Donetsk. Donetsk er nabo til Lugansk og også en republik ledet af separatister, der er loyale over for Rusland.

Det står ikke klart, hvad der har forårsaget de to eksplosioner. Dermed er det heller ikke oplyst, om det ses som en ulykke, en krigshandling eller en kriminel handling.

Ifølge Tass har kontoret for den selverklærede republik Donetsk udsendt en erklæring om eksplosionen der. Heraf fremgår det, at en bil skal være eksploderet på en parkeringsplads nær regeringsbygningen i byen.

Kontoret oplyser, at eksplosionen kunne høres på tværs af “hele byen”. Samtidig opfordres borgere til at forholde sig “rolige”.

Ifølge Interfax er ingen kommet til skade i forbindelse med eksplosionen i Donetsk.

Meldingen om eksplosionen kom, få timer efter at russiskstøttede separatistledere i de omstridte østukrainske grænseregioner Lugansk og Donetsk opfordrede borgere til at rykke til Rusland.

Ifølge separatistlederne har Ukraine planlagt at angribe regionerne. Derfor er det sikreste for borgerne at tage til Rusland, mener de.

Efter planen skal borgerne evakueres til Rostov i den sydlige del af Rusland. Rostov ligger nær de to ukrainske regioner.

De første busser med evakuerede fra Donetsk ankom ifølge Tass til Rostov i Rusland omkring klokken 20.30 dansk tid.

/ritzau/Reuters

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker