Udland

Russerne ødelægger livsnødvendig infrastruktur i byerne

Byråd sammenligner russisk krig med Nazitysklands langvarige belejring og udsultning af Leningrad.

I havnebyen Marjupol i det sydøstlige Ukraine siger byrådet torsdag formiddag, at russiske styrker konstant og med fuldt overlæg bombarderer vital civil infrastruktur.

Byens indbyggere er uden vand, uden varme og uden el. Samtidig forhindrer de stadige angreb evakueringer og transport af forsyninger.

– De ødelægger fødevareforsyningerne og opretter en blokade omkring os, som nazisterne gjorde det under belejringen af Leningrad, hedder det i en officiel erklæring fra byrådet.

Rådet sammenligner situationen med Nazitysklands langvarige belejring af den sovjetiske storby under Anden Verdenskrig.

I Leningrad, der i dag igen hedder Sankt Petersborg, døde 1,5 millioner mennesker under en mere end to år lang belejring.

– Med fuldt overlæg har russerne i syv dage ødelagt den livsnødvendige infrastruktur i Marjupol. Vi har ikke lys, vand eller varme, siger byrådet i erklæringen.

De lokale arbejder på at få oprettet en humanitær korridor til Marjupol, ligesom der arbejdes på at få genetableret dele af den ødelagte infrastruktur.

– Marjupol er under stadig beskydning. Kvinder, børn og ældre lider. Vi bliver ødelagt som nation. Dette er et folkedrab på den ukrainske befolkning, hedder det.

Ifølge det tyske nyhedsbureau er det prorussiske separatister, som har omringet Marjupol.

Indbyggertallet i den store industri- og havneby var før invasionen på omkring 462.000. Marjupol har traditionelt været et centrum for kornhandel.

/ritzau/Reuters

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker