Udland

Russerne må undvære både Coca-Cola og McDonald’s burgere

Coca-Cola indstiller aktiviteter i Rusland på grund af invasion af Ukraine, og McDonald's lukker restauranter.

Sodavandsgiganten Coca-Cola meddeler, at den midlertidigt vil indstille sine aktiviteter i Rusland som følge af landets invasion af Ukraine.

Det sker kort efter lignende meddelelser fra blandt andet burgerkæden McDonald’s og kaffekæden Starbucks.

– Vores hjerter er med de mennesker, der rammes af de tragiske begivenheder i Ukraine, oplyser amerikanske Coca-Cola i en erklæring ifølge nyhedsbureauet AFP.

McDonald’s oplyser, at koncernen indtil videre lukker samtlige sine 847 restauranter i Rusland. Burgerkæden vil dog fortsat betale løn til sine 62.000 ansatte i landet.

Også Starbucks lukker midlertidigt i Rusland. Kæden standser forsendelser af dets produkter og lukker sine kaffebarer, der drives af licenshavere.

Desuden har PepsiCo, der konkurrerer med Coca-Cola, indstillet sin markedsføring i Rusland og midlertidigt stoppet sit salg af drikkevarer i landet.

– I betragtning af de forfærdelige begivenheder, der finder sted i Ukraine, suspenderer vi salget af Pepsi-Cola og vores globale drikkevaremærker i Rusland, herunder 7Up og Mirinda, meddeler PepsiCo ifølge AFP.

Pepsi-Cola var blandt de få produkter fra vestlige lande, som var tilladt i Sovjetunionen før landets kollaps.

PepsiCo oplyser, at det vil fortsætte med at sælge mælk og andre mejeriprodukter som modermælkserstatning og babymad i Rusland.

Ruslands angreb på nabolandet Ukraine for knap to uger siden har udløst sanktioner fra en lang række vestlige lande og international fordømmelse.

Bestræbelserne på at isolere Rusland økonomisk har ført til store prisstigninger på blandt andet råvarer og olie og gas, som Rusland har enorme ressourcer af.

Eksempelvis standsede metalbørsen i London tirsdag handlen med nikkel, efter at prisen på metallet, der er en afgørende komponent i batterier til elektriske biler, blev fordoblet til over 100.000 dollar for et ton.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters kan de voldsomme prisstigninger på råvarer udgøre en trussel mod den økonomiske genopretning efter coronapandemien.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker