Udland

Russere og ukrainere mødes for at forhandle våbenhvile

Leder af russisk delegation oplyser til Interfax, at ukrainske udsendinge er på vej til møde i Hviderusland.

En anden runde forhandlinger mellem Ukraine og Rusland om en våbenhvile ventes at finde sted senere torsdag – en uge efter russernes invasion begyndte.

Lederen af den russiske delegation, Vladimir Medinskij, oplyser, at ukrainske udsendinge er på vej til mødet i regionen Brest i det vestlige Hviderusland. Det siger han til det russiske nyhedsbureau Interfax.

Der er enighed om, at russisk militær skal oprette det, som de kalder en sikkerhedskorridor, så de ukrainske repræsentanter kan rejse uhindret.

Ukraine har bekræftet, at samtalerne skal finde sted, men har ikke kommenteret det yderligere.

Udenrigsministeriet i Kyiv har bedt Rusland om at erklære en våbenhvile i de områder, som indtil nu er blevet hårdest ramt af krigen, Kharkiv og Sumij i den østlige del af landet. Det skal sikre, at civile kommer i sikkerhed.

Den første runde forhandlinger, der fandt sted mandag, var tilsyneladende resultatløs. Men parterne blev enige om endnu en forhandlingsrunde.

– Vi enedes om at holde forhandlinger løbende, sagde den ukrainske forhandler Mykhailo Podoljak efter det første møde.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, sagde mandag ifølge den russiske regering, at der ikke kommer en løsning, før Ukraines ledelse er “afnazificeret” og “demilitariseret”. Derfor synes en forhandlingsløsning fortsat at være langt væk.

Russiske styrker fortsætter deres angreb på Ukraine og landets store byer. Det er blandt andet gået hårdt ud over den nordøstlige millionby Kharkiv. Mere end én million mennesker er nu flygtet fra Ukraine på grund af Ruslands invasion af landet.

Russerne har igennem prorussiske separatister fået kontrol med det meste af Østukraine. Russiske styrker har desuden taget kontrollen over en række sydukrainske byer, heriblandt Kherson og Marjupol, som er vigtige strategiske punkter i invasionen.

/ritzau/AFP

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker