Sport

Russer sænker Holger Rune i italiensk finale

Med en sejr i to sæt over Holger Rune vandt Daniil Medvedev Masters 1000-turneringen Italian Open.

Daniil Medvedev kan for første gang kalde sig vinder af en grusturnering på Masters 1000-niveau.

Søndag vandt russeren Italian Open, da han i finalen nedlagde Holger Rune. Danskeren havde svært ved at finde sit storspil frem og blev slået i to sæt med cifrene 5-7, 5-7.

Rune har nu tabt to Masters 1000-finaler i 2023. I april blev det til et nederlag til en anden russer, Andrey Rublev, i Monte-Carlo Masters.

Daniil Medvedev, der mandag hopper op på verdensranglistens andenplads, har nu seks Masters-titler på cv’et, men altså kun en enkelt på grus. Alle de andre har været på hardcourt.

Medvedev har endda tidligere givet udtryk for, at han ikke er specielt komfortabel på grus. Men det har den 27-årige russer altså skjult godt i Rom.

I søndagens finale – hvis start blev udskudt cirka halvanden time på grund af regn – startede de to spillere med at følges ad.

Kampen så første gang ud til at kunne ændre karakter i femte parti. Her spillede Rune – blandt andet takket være to russiske dobbeltfejl – sig til to breakbolde, men de blev spildt, og Medvedev holdt serv til 3-2.

De to spillere var meget jævnbyrdige og havde generelt ikke de store problemer med at vinde i eget udlæg. Foran 6-5 slog Medvedev dog til. Russeren fik spillet sig til en enkelt break- og sætbold, og den blev udnyttet.

Det tændte øjensynligt noget i Rune. For med adskillige flotte slag åbnede danskeren andet sæt med et servebrud. Medvedev fik dog hurtigt indhentet det tabte, da han i fjerde parti med et servebrud udlignede til 2-2.

Rune fik så fordelen over på sin side igen, da han med et rent servebrud gjorde det til 4-3. Men igen svarede Medvedev tilbage med et brud.

Foran 5-4 havde Rune ellers mulighed for at serve sættet hjem, men det kiksede, og så blev det i stedet 5-5 takket være en dansk bold i nettet på Medvedevs første breakmulighed.

Sådan en fik Rune spillet sig til i Medvedevs efterfølgende serv, men russeren fik afværget og gjort det til 6-5. Nu skulle Rune serve for at holde sig inde i kampen og sende andet sæt ud i tiebreak.

Men det var Rune ikke engang i nærheden af. Medvedev kom hurtigt på 40-0 og fik lukket kampen på sin anden matchbold.

Mens Holger Rune altså tabte finalen, så kan han mandag glæde sig over at springe en enkelt plads op på verdensranglisten til nummer seks, hans højeste placering nogensinde.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker