Udland

Rusland: Ukrainsk drone er styrtet ned ikke langt fra Moskva

Hvis russiske anklager er rigtige, betyder det, at Ukraine har forsøgt angreb tættere på Moskva end tidligere.

Flere droner, der angiveligt havde retning mod civil infrastruktur i Rusland, er tirsdag styrtet ned nær Moskva og i det sydlige Rusland.

Det oplyser den regionale guvernør i Moskva, Andrej Vorobjov, og det russiske forsvarsministerium. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

En drone styrtede ned i Kolomna omkring 110 kilometer fra centrum i hovedstaden Moskva.

– Med hensyn til hændelsen med en nedstyrtet drone i Kolomna-området, så var målet formentlig en bygning i den civile infrastruktur. Den blev ikke beskadiget, siger guvernøren i en udtalelse.

– Der er ikke nogen døde eller sårede på jorden. Sikkerhedstjenesten og andre relevante myndigheder undersøger situationen, lyder det.

Dronen styrtede angiveligt ned nær en tankstation tæt på Kolomna.

Ukraine har under krigen ikke taget skylden for nogen angreb i Rusland.

Hvis der er hold i Ruslands anklager, betyder det, at Ukraine har forsøgt at angribe et område tættere på den russiske hovedstad end på noget tidligere tidspunkt under krigen. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Kort før meldingen fra Moskva oplyste det russiske forsvarsministerium, at to droner var styrtet ned i det sydlige Rusland.

– Det ukrainske regime forsøgte at bruge droner til at angribe civil infrastruktur i Krasnodar og Adygea. Dronerne blev neutraliseret af elektroniske krigsenheder, oplyser det russiske forsvarsministerium.

Rusland har under krigen anklaget Ukraine for at stå bag adskillige droneangreb mod militær infrastruktur.

Fredag i sidste uge var det præcis et år siden, at russiske styrker invaderede nabolandet Ukraine og skød gang i krigen. Den har siden da udviklet sig til at være den største væbnede konflikt i Europa siden Anden Verdenskrig.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker