Sport

Runes åbningskamp skal spilles i australsk eftermiddagshede

Rune får ikke glæde af de køligere aftentimer i den australske hede. Han skal i aktion tidlig eftermiddag.

Tidspunktet for Holger Runes første kamp ved Australian Open er på plads, og hverken for den unge dansker eller danskerne generelt er der tale om et drømmescenarie.

Rune-interesserede i Danmark skal nemlig op midt om natten for at følge med, mens den 19-årige tennisstjerne skal håndtere den australske eftermiddagshede, som ventes at vise sig fra sin brutale side tirsdag.

Danskeren spiller kamp nummer to på Kia Arena mod serbiske Filip Krajinovic, verdens nummer 56. Første kamp spilles klokken 01.00 natten til tirsdag dansk tid, og det betyder, at Rune formentlig kommer i aktion et par timer efter.

Dermed begynder kampen tidlig eftermiddag australsk tid, hvor temperaturerne må ventes at være at godt stykke over de 30 grader.

For Melbourne venter den australske vejrtjeneste, BOM, op til 37 grader og bragende solskin store dele af tirsdag.

Et mere vejrmæssigt skånsomt scenarie havde været, hvis Runes kamp var blevet placeret lidt senere på dagen med lavere sol – og lavere temperatur.

Men allerede fra første færd får Rune altså brug for de seneste ugers forberedelse, hvor han netop har forsøgt at gøre sig klar til varmen.

Fredag udtalte han om vejret, at “det bliver brutalt”.

– Men jeg har mere og mere erfaring med det nu, så jeg kommer til at glæde mig til det, sagde Rune, som er nummer ti i verden og 9.-seedet ved turneringen.

Melbournes vejr er notorisk uforudsigeligt. Den ene dag kan den australske by blive ramt af kolde vinde fra syd, mens varme vinde fra nord i ørkenen i det centrale Australien kan give voldsomme temperaturstigninger næste dag.

Kia Arena har plads til 5000 tilskuere.

Det præcise kamptidspunkt afhænger af, hvor lang tid første kamp på samme bane tager. Den står mellem estiske Kaia Kanepi og australske Kimberly Birrell.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker