Kultur

Roskilde Festival scorer Kendrick Lamar til 2023-plakaten

Kendrick Lamar, som var en del af det aflyste 2020-program, skal til sommer spille på Roskilde Festival.

Kendrick Lamar er kommet på plakaten til årets Roskilde Festival.

Det skriver festivalen i en pressemeddelelse.

Verdensstjernen var en del af programmet i både 2020 og 2021, hvor festivalen blev aflyst på grund af corona. Men 2023 bliver året, hvor den grammyvindende rapper skal på scenen.

Han er ikke det eneste nye navn til plakaten. Man får blandt andre også muligheden for at høre albumaktuelle Caroline Polachek, folkpopstjernen Weyes Blood, punkbandet Code Orange og afropoppens bedstemor, Angélique Kidjo.

– Denne offentliggørelse er rig på markante internationale stemmer, der på hver deres måde rækker ud efter mening, håb og forandring. Vores festival deler et særligt bånd med Kendrick Lamar og Angélique Kidjo, som strækker sig over årtier, og de leverer altid noget unikt til festivalen, siger Anders Wahrén, som er festivalens programchef.

Af danske navne, kan man glæde sig til at høre Benny Jamz, First Hate og Clarissa Connely’s Canon.

Sidst Kendrick Lamar gæstede Roskilde, var det på Orange Scene i 2015. En generelt positivt anset koncert, hvor blandt andet Gaffa gav rapperen fire ud af seks stjerne og Soundvenue fem ud af seks.

For en uge siden blev han en grammy rigere for årets bedste rapalbum med navnet “Mr. Morale and the Big Steppers”. Han havde i forvejen 16 grammys i banken.

– Kendrick Lamar er sin generations største og mest indflydelsesrige rapper, og han beviser gang på gang, at han råder over en kunstnerisk integritet uden sidestykke, mener Anders Wahrén.

Resten af de 16 nye navne kan findes på Roskilde Festivals hjemmeside.

I festivalens kunst- og aktivismeprogram er Kronprinsparrets kulturelle Stjernedrysprisvinder i 2022, Josefine Opsahl, tilføjet sammen med billedkunstner og koreograf Jules Fischer med performanceværket “It doesn’t look like anything to me.

Årets festival løber fra den 24. juni til og med lørdag den 1. juli.

Blandt de allerede offentliggjorde internationale navne er britpop-bandet Blur, nigerianske Burna Boy, Lil Nas X og Queens of the Stone Age.

På plakaten er også danske kunstnere som Kesi, Tobias Rahim, D1ma og Brimheim.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker