Sport

Ronaldo lander i Saudi-Arabien under kæmpe sikkerhedsopbud

Ronaldo havde et stort hold af assistenter og et privat sikkerhedsfirma med sig, da han landede i Riyadh.

De saudiarabiske myndigheder var mandag aften på tæerne og havde beordret et kæmpe sikkerhedsopbud i hovedstaden, Riyadh, som forberedelse på, at superstjernen Cristiano Ronaldo skulle lande i lufthavnen.

Lufthavnen var omgivet kontrolpunkter og adskillige politibiler for at sikre, at den 37-årige fodboldstjerne kunne ankomme i sikkerhed.

En saudiarabisk embedsmand fortæller, at Ronaldo i øvrigt havde medbragt sit eget entourage af assistenter og et privat sikkerhedsfirma, som portugiseren havde hyret.

Hele banden er tjekket ind på et af Riyadhs luksushoteller, hvor de skal overnatte inden Ronaldos store præsentation på hans nye klub Al Nassrs stadion tirsdag.

Flere tusinde fans ventes at dukke op på Mrsool Park, når Ronaldo for første gang bliver fremvist i Al Nassrs farver. Det sker klokken 19.00 lokal tid, som er klokken 17.00 dansk tid.

Ronaldos skifte kom efter en bitter ende på sit andet ophold i engelske Manchester United.

Efter at være blevet degraderet til bænkevarmer sagde han i et interview med tv-værten Piers Morgan, at han ingen respekt havde for cheftræner Erik ten Hag, og at klubbens unge spillere har det for nemt.

Kort efter rev Manchester United Ronaldos kontrakt itu.

Hans nye kontrakt med Al Nassr løber to og et halvt år frem. Superstjernen har selv sagt, at han planlægger at indstille karrieren som 40-årig, og ifølge flere medier kommer han til at tjene knap halvanden milliard kroner i Saudi-Arabien, inden kontrakten er udløbet.

Han er med længder den største sportsstjerne, som har taget arbejde på Den Arabiske Halvø. Andre store fodboldspillere som George Weah, Pep Guardiola og Xavi har dog også afsluttet karrieren her.

Kritikere fastholder, at underskriften med Ronaldo blot er det seneste forsøg fra Saudi-Arabiens side på at “sportswashe”, som det kaldes, når et land forsøger at forbedre sit omdømme gennem sport.

Landet har gennem en kapitalfond for nylig overtaget den engelske fodboldklub Newcastle United. Landet har også startet en golftour med enorme pengepræmier og kapret en række store golfnavne.

/ritzau/AFP

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker