Sport

Roglic jagter historisk sejr efter Tour de France-nedtur

Primoz Roglic indleder fredag jagten på sin fjerde Vuelta a Espana-sejr, og konkurrenterne er beskedne.

Medkaptajn Jonas Vingegaard løb med hæderen i Tour de France, men fredag kan Primoz Roglic til gengæld tage første skridt mod en historisk triumf i Vuelta a Espana.

Jumbo-Visma-stjernen kan vinde for fjerde gang, og han vil i så fald komme op på siden af Roberto Heras som den mest vindende rytter i det spanske grand tour-løb. I så fald vil det også være fjerde gang i træk, at Roglic vinder den spanske rundtur.

– Rekorden er ikke min største motivation, men jeg vil lyve, hvis jeg sagde, at det ikke vil være specielt, siger sloveneren til sit holds hjemmeside.

32-årige Roglic har ikke konkurreret, siden han trak sig efter 14. etape i Tour de France efter et styrt tidligere i etapeløbet.

– Jeg føler, jeg er klar. Jeg fokuserer altid på det næste, ikke hvad der er sket. Det næste løb er det vigtigste for mig, og jeg har det helt sikkert meget bedre end for en måned siden, siger storfavoritten.

Det belgiske fænomen Remco Evenepoel (Quick-Step) og Giro d’Italia-vinderen Jay Hindley (Bora) er nævnt som de største udfordrere til at støde Roglic af Vuelta-tronen.

Ingen af de to forsøger dog at puste sig op inden dysten

– Jeg fokuserer på mit mål i tre uger, men jo flere etapesejre, vi kan hente, jo bedre. Vi skal satse på begge dele, men vi kan først snakke om klassementet efter 21. etape, siger Evenepoel til cyclingnews.com.

Australske Hindley vedkender sig, at forventningerne til ham med rette er steget siden Giro-triumfen i maj, men Bora stiller med flere stærke folk til klassementet.

Wilco Kelderman og Sergio Higuita kan også komme i spil, fastslår Hindley.

– Jeg tror, det bliver ligesom i Giroen, hvor vi mere eller mindre lod resultaterne på vejen afgøre det.

– Hvis jeg taber tid i første uge, vil jeg helt sikkert gøre mit bedste for ham, der er bedst i klassementet, og jeg ved, at de andre støtter mig, hvis de taber tid, siger Hindley til SBS Sport.

Vuelta a Espana starter med tre etaper i Holland. Fredag aften gælder det en 23,2 kilometer lang holdtidskørsel i Utrecht.

Danmark har tre deltagere i Vueltaen: Mads Pedersen (Trek), Mathias Norsgaard (Movistar) og Julius Johansen (Wanty).

/ritzau/

Back to top button