Udland

Rester fra drone falder ned på vej i Kyiv og sårer teenager

Luftsirener kan høres over den ukrainske hovedstad, Kyiv, og den østlige del af landet.

Rester fra en ødelagt drone er faldet ned i den ukrainske hovedstad, Kyiv, og har såret en ung mand.

Det oplyser byens borgmester, Vitalij Klitsjko, på beskedtjenesten Telegram natten til mandag.

Således er en 19-årig mand bragt til et lokalt hospital, efter at rester fra en drone faldt ned på en vej i Kyivs Desnianskyj-distrikt og beskadigede en bygning.

Tidligere på natten oplyste borgmesteren, at en eksplosion havde fundet sted i Desnianskyj-distrikt.

– Der er sket en eksplosion i Desnianskyj-distriktet i Kyiv. Alle beredskabstjenester er på stedet. Detaljer følger senere, skrev han på Telegram kort efter midnat.

Desnianskyj-distriktet ligger i det nordøstlige Kyiv på bredden af Dnepr-floden. Distriktet er hovedsageligt et boligområde og hovedstadens mest folkerige distrikt.

Luftsirener gik i gang i Kyiv og det meste af det østlige Ukraine kort før midnat og kan stadig høres natten til mandag.

– Luftangrebssirener er aktiveret over hele regionen, skrev Kyiv-regionens guvernør, Oleksij Kuleba, på Telegram sent søndag aften.

– Shahed-angreb truer, tilføjede han.

Guvernøren henviser til den iranskfremstillede Shahed-136-drone. Det er en selvmordsdrone – eller kamikazedrone – der tidligere har været brugt til angreb i Ukraine.

Shahed betyder “martyr”.

Mindre end et døgn tidligere – kort efter midnat natten til søndag – kunne der ligeledes høres sirener samt eksplosioner i Kyiv.

Angrebene ramte ifølge Kyivs borgmester, Vitalij Klitsjko, to distrikter i hovedstaden. Det drejede sig om Holosijiv-distriktet og Sjevtjenkiv-distriktet.

I alt er fire mennesker blevet dræbt og adskillige såret i angreb i Ukraine i denne weekend.

Lørdag blev Kyiv og andre byer ramt af både missiler og iranskfremstillede droner. Her mistede tre mennesker livet.

Billeder offentliggjort af de ukrainske myndigheder viser, at mindst én drone havde teksten “Godt nytår” påskrevet på russisk med røde bogstaver.

I et andet angreb søndag blev en person dræbt i den sydlige del af Zaporizjzja. Tre andre blev såret.

En rådgiver for Volodymyr Zelenskyj fortæller, at Ruslands nytårsangreb har været rettet mod centrale områder af større byer og peger på en ændring i Moskvas taktik.

– Rusland går ikke længere efter militære mål, men prøver at dræbe så mange civile som muligt og tilintetgøre civile faciliteter, skriver rådgiveren, Mykhajlo Podoljak, på Twitter.

/ritzau/Reuters

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker