Indland

Rekordmange børn skal lære om og samle skrald i uge 13

Til den årlige affaldsindsamling, som Danmarks Naturfredningsforening står bag, er 164.000 børn tilmeldt.

Om få uger er der forårsrengøring i naturen, og flere end 164.000 børn er tilmeldt som indsamlere til den årlige affaldsindsamling, der er arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening.

Det oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

Skraldeindsamlingen har været afholdt årligt siden 2006, og i år er uden sammenligning det største antal børn fra skoler og dagtilbud, der er tilmeldt indsamlingen gennem årene. Rekorden hidtil er fra 2019, hvor 146.000 var tilmeldt.

Den store opbakning begejstrer Maria Reumert Gjerding, der er præsident i naturfredningsforeningen.

– Det er jo fantastisk, at der er så stor opbakning, og at vi ser, at både daginstitutioner, skoler og også børnene gerne vil ud og give naturen en hånd, siger hun.

De mange børn skal samle skrald med særligt fokus på engangsemballage i løbet af skoleugen 28. marts til 1. april. Indsamlingerne foregår over hele landet.

– Desværre samler der sig affald i både byernes parker, i de store naturområder og i selve byerne. Der er rigtig meget at gøre, så alle danskere kan være med, siger Maria Reumert Gjerding.

Selv om affaldsugen har mere end 15 år på bagen, er vi tilsyneladende ikke blevet bedre til at holde på skraldet, til vi kommer forbi en skraldespand.

Det fortæller Gjerding, som oplever, at børnene får en bevidsthed om, at det er forkert at efterlade affald i naturen.

– Vi håber, at børnene også kan være med til at opdrage de voksne, hvor problemet primært ligger, siger hun.

I weekenden 2.-3. april bliver der også samlet skrald. Her er der hundredvis af offentlige affaldsindsamlinger over hele landet.

Også foreninger, idrætsklubber, virksomheder og private kan deltage i affaldsindsamling, og det er muligt at se oversigter over eksisterende skraldearrangementer eller stable sit eget på benene.

Danmarks Naturfredningsforening forventer, at op mod 35.000 samler skrald ind i løbet af weekenden.

Sidste år blev der fundet mere end 167 ton affald i løbet af skraldeugen. Blandt det var 120.000 stykker takeaway-emballage og 52.000 engangsmundbind.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker