Sport

Redaktør betragter Fifas trussel som et hold-kæft-bolsje

Truslen om sportslig straf i sag om anførerbind er udtryk for, hvor langt Fifa vil gå, mener chefredaktør.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) forsøger med forbud mod Danmarks særlige anførerbind at begrænse kritikken af forbundet og VM-værten Qatar.

Sådan læser Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen, udviklingen, efter at syv lande er blevet truet med sportslige sanktioner ved at tage et meget omtalt OneLove-anførerbind på under slutrunden.

Mandag meddelte Danmark, Belgien, Tyskland, Holland, England, Wales og Schweiz i fællesskab, at landene har droppet at tage de farverige anførerbind i brug.

Ifølge landene kan initiativet føre til, at spillere kan få gult kort for at bære dem, fordi de går imod turneringsreglerne.

– Det viser, hvor langt man vil gå for ensretningen og for at lukke munden på dem, der vil tale kritisk om forholdene i Qatar og Fifa. Fifa vil gerne signalere, at det her er et sted, hvor man ikke diskuterer tingene, vurderer chefredaktøren, som gennem flere år har forholdt sig yderst kritisk til Fifa.

Fifa har ikke selv udtalt sig om sagen mandag.

Danmarks anfører, Simon Kjær, spillede med det særlige anførerbind i to Nations League-kampe tidligere på efteråret.

Det blev lanceret som en del af en antidiskriminationskampagne.

Det har indtil mandag været uvist, hvad Fifa ville gøre, i tilfælde af at anførerne bar det under VM.

Fifa har selv lanceret en stribe anførerbind med forskellige temaer. Der er blandt andet budskaber om uddannelse, klima og fødevareforsyning, mens der i kvartfinalerne vil være fokus på at stoppe diskrimination.

Qatar er i flere år blevet kritiseret for sit syn på menneskerettigheder og de forhold, mange migrantarbejdere i landet oplever.

I lørdags langede Fifa-præsident Gianni Infantino kraftigt ud efter de europæiske lande, som kritiserer Qatar som værtsland.

Og Troels Bager Thøgersen ser Fifas initiativer som en forlængelse af Infantinos budskaber.

– Jeg kan godt have en idé om, at man ikke vil støde Qatar – VM-værten. Man følger deres politiske kurs, og så ligger det også i forlængelse af Infantinos tale, siger han.

Det vides endnu ikke, om de syv lande, heriblandt Danmark, har tænkt sig at lave en anden markering. Men redaktøren betragter indtil videre deres kursændring som et nederlag.

– De er simpelthen nødt til at gøre modstand. Også for deres egen skyld og for deres politiske position, siger Troels Bager Thøgersen.

Allerede mandag skal England, Holland og Wales i aktion. Danmark tager hul på VM tirsdag.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker