Sport

Real Madrid går til statsadvokaten efter racismeballade

De racistiske tilråb mod Vinicius Junior i Valencia bør efterforskes af statsadvokaten, mener Real Madrid.

Den racisme, som Real Madrids Vinicius Junior angiveligt blev udsat for i Valencia søndag, skal de spanske myndigheder slå ned på.

Sådan lyder det mandag fra Real Madrid, som på sin hjemmeside meddeler, at man har indgivet en klage til statsadvokaturen ovenpå begivenhederne i Valencia.

– Real Madrid viser sin stærkeste afsky og fordømmer begivenhederne, skriver klubben på hjemmesiden.

– Sådanne angreb udgør en hadforbrydelse, hvorfor vi har indgivet en klage til statsadvokaturen, specifikt til anklagemyndigheden mod hadforbrydelser og diskrimination, så de faktiske forhold kan efterforskes.

Mandag eftermiddag skriver nyhedsbureauet AFP, at anklagemyndigheden i Valencia har igangsat en undersøgelse af søndagens begivenheder som en mulig hadforbrydelse.

Den brasilianske stjerneangriber har sæsonen igennem været udsat for racisme fra flere klubbers fans, men på Mestalla i Valencia kogte det for alvor over.

En rasende Vinicius pegede mod og råbte af Valencias fans, mens holdkammerater forsøgte at få ham til at slappe af.

Til sidst kogte det dog over for brasilianeren, som i slutminutterne fik et rødt kort for at slå en modstander, der tog halsgreb på ham under en batalje.

Den brasilianske stjerneangriber sagde efter kampen, at det hverken er “første, anden eller tredje gang. Racisme er normalt i La Liga”.

– Ligaen synes, det er normalt, fodboldforbundet gør det samme, og modstandere opfordrer til det.

Men at ligaen ikke tager affære over for de racistiske tilråb, er ikke rigtigt, mener Javier Tebas, præsident for La Liga.

– Før du kritiserer og fornærmer La Liga, bør du læse op på tingene, Vinicius. Lad ikke dig selv blive manipuleret, og vær sikker på, at du forstår andres kompetencer og det arbejde, vi har lavet sammen, skriver han på Twitter.

Vinicius Junior tog til genmæle på Twitter og svarede præsidenten med, at præsidenten for La Liga endnu en gang angriber “mig på sociale medier i stedet for at kritisere racister”.

– Din ligas image er såret … Jeg er ikke din ven, som du kan snakke om racisme med. Jeg vil have handling og straf, skriver Vinicius.

La Liga har tidligere indgivet klager til domstole over racisme mod Vinicius Junior, skriver The Guardian.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker