Sport

Randers forfremmer assistent til cheftrænerpost

Rasmus Bertelsen bliver cheftræner i Randers FC og afløser Thomas Thomasberg, der skifter til FC Midtjylland.

Superligaklubben Randers FC får ny cheftræner, inden det går løs i mesterskabsspillet.

Torsdag blev Randers’ træner gennem fem år, Thomas Thomasberg, præsenteret som ny træner i FC Midtjylland, og som erstatning for ham tiltræder i stedet Rasmus Bertelsen, der har fungeret som assistenttræner for Thomasberg.

Rasmus Bertelsen har skrevet under på en treårig kontrakt, oplyser Randers FC på sin hjemmeside.

– Rasmus har stået øverst på listen i lang tid og ville også være blevet cheftræner, hvis Thomasberg var endt i AaB sidste år, siger Randers’ sportsdirektør, Søren Pedersen.

– Han er en utroligt dygtig træner, og det er først og fremmest på hans fodboldmæssige kvalifikationer, at vi har ansat ham.

Bertelsen har været ansat i Randers FC siden 2009 i forskellige roller som ungdomstræner, chefscout og senest assistenttræner.

Derudover var han cheftræner i foråret 2018, hvor han var med til at sikre Randers FC overlevelse i Superligaen.

– På den her måde fastholder vi også kontinuiteten, for han har været en vigtig del af trænerteamet, men vi får samtidig også en ny mand med nye tanker i spidsen for holdet.

– At han så har taget hele vejen i vores system, gør det bare endnu bedre i vores optik, siger Søren Pedersen.

Den 39-årige Bertelsen skulle ikke tænke længe, da han fik chancen for at blive cheftræner.

– Man kan godt sige, at det er et job, jeg har gjort mig klar til igennem en længere periode efter at have smagt på det tilbage i 2018 og siden været assistenttræner for Thomas, som jeg har haft et rigtigt godt samarbejde med.

– Nu skal jeg selv stå forrest, og det glæder jeg mig til. Jeg skal bygge videre på det fundament og den strategi, som vi fik lagt for fem år siden og derfra sætte mit præg på vores allesammens fodboldhold, siger Rasmus Bertelsen.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker