Sport

Profil på USA’s fodboldlandshold kalder trænerdrama barnligt

Christian Pulisic forstår ikke, hvorfor der kan gå seks måneder, før USA's fodboldlandshold har ny træner.

Den amerikanske landsholdsspiller Christian Pulisic vil have, at det amerikanske fodboldforbund, US Soccer, sætter fart på processen med at finde en ny træner til landets fodboldlandshold.

Han omtaler også en strid mellem holdkammeraten Gio Reyna og tidligere landstræner Gregg Berhalter som “barnlig”.

Berhalters kontrakt udløb ved årsskiftet, og i øjeblikket ledes holdet af en midlertidig træner ved navn Anthony Hudson.

Der kan gå op til seks måneder, før en ny træner er fundet.

I kølvandet på et offentligt skænderi mellem Berhalter og Reyna og hans familie har fodboldforbundets sportsdirektør og lederen for landsholdet trukket sig fra deres poster.

Cindy Parlow, der er præsident for US Soccer, siger, at organisationen ikke forventer at have en ny træner før “sidst på sommeren”.

Pulisic, der er en af det amerikanske landsholds store profiler og til daglig spiller i den engelske klub Chelsea, forstår ikke, hvorfor det skal tage så lang tid.

– Føler jeg, at vi bare skal vente og vente? Det mener jeg ikke, for vi er ikke et sted, hvor vi skal bygge alt op igen, siger han.

Efter VM-slutrunden i Qatar sidste år kritiserede Berhalter indsatsen fra 20-årige Gio Reyna.

Gio Reyna er søn af Claudio Reyna, som også har spillet på det amerikanske fodboldlandshold, og som har kendt Berhalter i mange år.

Claudio Reyna og hans kone svarede igen ved at informere US Soccer om, at Gregg Berhalter havde sparket sin kone uden for en bar for 31 år siden.

Inden det blev offentligt kendt, indrømmede Berhalter i en skriftlig udtalelse, at hændelsen havde fundet sted og hævdede i den forbindelse, at “nogen” forsøgte at få ham fyret som landstræner ved at lække det til US Soccer.

Pulisic udtrykker også sympati med Berhalter.

– Jeg synes, at det er barnligt, det er ungdomsfodbold, folk der beklager sig over spilletid. Jeg vil ikke gå for meget ind i det, men jeg synes, at Gregg har været meget uheldig at havne i den situation, han er havnet i nu.

/ritzau/AFP

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker