Kultur

Prins Andrew indgår forlig i sag om påstået seksuelt misbrug

Den britiske prins Andrew, der har mistet titler og protektorroller, har indgået forlig med Virginia Giuffre.

Den 61-årige, britiske prins Andrew har indgået et forlig med kvinden Virginia Giuffre, der har anklaget ham for seksuelt misbrug og overgreb.

Det viser en retsafgørelse tirsdag ifølge nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

Det fremgår ikke, hvad forligets beløb lyder på.

– Prins Andrews formål har aldrig været at sværte Giuffres karakter til, og han anerkender, at hun har lidt som offer for overgreb og som resultat af uretfærdige angreb fra offentligheden, lyder det i forliget.

Prins Andrew er blevet lagt på is af det britiske kongehus og har mistet sine militære titler og protektorroller. Det skyldes anklagerne fra Virginia Giuffre.

Hun har anklaget den britiske prins for seksuelt misbrug og overgreb i 2001. Dengang var hun 17 år og angiveligt kontrolleret af den afdøde finansmand Jeffrey Epstein, som prins Andrew var i omgangskreds med.

I 2009 indgik Giuffre et forlig med Epstein, hvor hun modtog 500.000 dollar. Det svarer til godt 3,2 millioner kroner.

Prins Andrews advokater har hævdet, at Giuffre dengang frasagde sig retten til at sagsøge prinsen, da hun indgik forliget.

Den fortolkning blev dog i sidste måned afvist af en dommer i New York.

Derfor stod prins Andrew til at skulle svare på spørgsmål om sagen ved en domstol i New York. Hans vidneforklaring skulle have fundet sted 10. marts, men det er i stedet altså endt med et forlig.

Ud over beløbet i forliget vil prins Andrew give en donation til Giuffres velgørenhedsorganisation for overgrebsofres rettigheder.

Afdøde Epstein blev i 2019 anholdt og varetægtsfængslet i en stor sag om påstået misbrug af mindreårige.

Han nåede dog aldrig at komme for retten. Den amerikanske rigmand blev fundet død i sin fængselscelle i august 2019. Ifølge retsmedicinere havde han begået selvmord.

I slutningen af december 2021 blev Epsteins tidligere kæreste Ghislaine Maxwell kendt skyldig i seks ud af syv anklagepunkter om, at hun hjalp ham med at skaffe unge piger – som eksempelvis Virginia Giuffre. Maxwell ventes at modtage sin straf i slutningen af juni.

Det var Maxwell, som præsenterede prins Andrews og Epstein for hinanden.

/ritzau/

 

 

 

 

 

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker