Sport

Poul-Erik Høyer stopper i IOC af personlige årsager

På grund af Parkinsons ønsker Poul-Erik Høyer at træde ud af Den Internationale Olympiske Komité til maj.

Det eneste danske medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC), Poul-Erik Høyer, ønsker ikke at fortsætte med sit job i den olympisk-politiske idrætstop.

Han skulle være på valg i maj, men ønsker ikke at genopstille af personlige årsager.

Det skriver IOC på sin hjemmeside.

– IOC-medlem Poul-Erik Høyer har informeret om, at han ikke ønsker genvalg. Derfor slutter hans medlemskab i maj, skriver IOC.

I 2015 blev han diagnosticeret med sygdommen Parkinsons, der kan føre til rysten, muskelstivhed og langsomme, træge bevægelser.

Den neurologiske sygdom er en af årsagerne til, at han ønsker at træde ud af IOC.

– Man kan aldrig vide, hvad der sker, når man har Parkinsons. Jeg vil gerne sikre, at dem, der er medlemmer af IOC, har overskud og tid til det.

– Så jeg har sagt, at jeg hellere vil koncentrere mig om badminton i min sidste periode som præsident der. Det er vigtigere for mig, siger Poul-Erik Høyer til Ritzau.

Den tidligere OL-guldvinder i badminton har været medlem af IOC siden 2014, hvor han efter at være valgt med stemmerne 76 for og 12 imod kunne aflægge den olympiske ed.

Han sidder der i egenskab af sin rolle som præsident i Det Internationale Badmintonforbund (BWF). Den tjans har han haft siden 2013.

Som aktiv var venstrehåndede Poul-Erik Høyer en anerkendt badmintonspiller i herresingle, men stærke asiatiske spillere forhindrede ham i at tage flere mesterskabsmedaljer af mere ædelt metal.

Karrieren toppede med OL-guldet i Atlanta i 1996. Tre gange – i 1995, 1997 og 1999 – blev han nummer tre ved VM.

I sommeren 2021 meddelte kronprins Frederik, at han stoppede som aktivt medlem af IOC, som han havde været medlem af siden 2009. Han har i dag status af æresmedlem af IOC. Den status har også 99-årige Niels Holst-Sørensen.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker