Professor: Intet juridisk problem at fortælle om sms'er tidligere

Intet juridisk problem, hvis regeringen før valg havde oplyst, sms'er ikke kunne genskabes, siger professor

Statsminister Mette Frederiksen (S) kunne helt uden juridiske problemer have fortalt, at de fatale SMS-er ikke kunne genskabes. Hun ventede til efter valget.
Offentliggjort Sidst opdateret

Sten Bønsing, der er professor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, kan ikke se, at det havde været et juridisk problem, hvis regeringen og dens embedsfolk havde fortalt, at det ikke var lykkedes at genskabe deres sms'er i minksagen inden kommunalvalget.

- Jeg kan ikke komme i tanker om, at der er noget, der forhindrer, at man kunne offentliggøre, hvorvidt det er lykkedes at identificere sms'erne eller ej, siger han

Mandag er det i et svar fra Minkkommissionen kommet frem, at statsminister Mette Frederiksen (S) og topembedsfolk i Statsministeriet kunne have fortalt, at sms'er i minksagen ikke kunne genskabes før kommunalvalget.

- Minkkommissionen havde ingen indflydelse på, hvornår kuverterne åbnedes, skriver kommissionen.

Først efter valget

Politiet var blevet sat til at forsøge at genskabe de sms'er, som automatisk var blevet slette fra Mette Frederiksen og tre af hendes topfolks telefoner.

Det kunne dog ikke lade sig gøre.

Mandag 15. november fik de implicerede og Minkkommissionen resultaterne af politiets undersøgelser.

Resultaterne blev dog først kendt for offentligheden onsdag den 17. november - altså dagen efter kommunalvalget.

Ingen jura i det

Justitsminister Nick Hækkerup (S) har forklaret, at resultatet af politiets undersøgelser først kunne offentliggøres onsdag, fordi de implicerede og deres bisiddere først kunne hente og åbne de kuverter, hvor resultatet af undersøgelsen lå i, den dag. Altså den 17. november.

- Jeg kan ikke se, at der er noget juridisk, der tilsiger den løsning, siger Sten Bønsing om justitsministerens forklaring.

Powered by Labrador CMS