I uge gennemfører politiet over hele landet en stor færdselskontrol ved skolerne, og det handler om at gøre vejen til skolen mere trafiksikker.

Der køres for stærkt på mange skoleveje, hvilket skaber utryghed og farlige situationer for de mange børn, der færdes på vejene. Derfor sætter politiet ind med en landsdæk-kende kontrol på landets skoleveje fra mandag den 7. til og med fredag den 11. januar, oplyser Rigspolitiet.

Betjentene vil blandt andet tjekke bilernes hastighed og cykellygter, men blandt andet også om børnene taler i mobiltelefon mens de cykler til skole.

Da politiet i samme periode i januar 2018 kontrollerede trafikanterne på skolevejene, blev knap  4.700 bilister sigtet for at køre for stærkt.

– Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag. Vi stopper desværre alt for mange bilister, der har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn. Rigtig mange af bilisterne kører også for stærkt. Og vi ved at for høj fart er årsag til mange trafikulykker, siger Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdsels-center.

– Netop nu hvor det er mørkt, og sigtbarheden er dårlig i morgen- og eftermiddagstimerne, er det ekstra vigtigt at være opmærksom og overholde fartgrænserne. Derfor gennemfører vi kontroller på skolevejene i den kommende uge for at passe på skolebørnene, siger han.

Under kontrollerne vil politiet også holde øje med om de cyklende skolebørn overholder færdselsreglerne og passer på sig selv i trafikken.

Politiet vil derfor blandt andet tjekke om børnene taler i håndholdt mobiltelefon, mens de cykler, har husket cykellygterne og om de går eller cykler over for rødt.

Tal fra vejdirektoratet viser, at 10 gange så mange 16-årige kommer til skade eller bliver dræbt i trafikken som 6-årige.

Flere nyheder

Kom med din mening til nyheden