Kriminal

Politiet har skuddræbt person – betjent såret af knivstik

En betjent er såret af knivstik og bragt til traumecenter. En person er skudt og dræbt af politiet.

Københavns Politi har onsdag skudt og dræbt en person i Moselgade på Amager. Det er sket, i forbindelse med at en politibetjent er blevet såret af knivstik.

Hos Københavns Politi oplyser vagtchef Michael Andersen, at sagen er overgivet til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), og at Københavns Politi ikke udtaler sig om detaljerne.

– Jeg kan sige, at der er tale om en politiforretning klokken 13.02 i Moselgade, hvor der er afgivet skud, og en person er afgået ved døden, og en kollega er såret, fortæller vagtchefen.

Den sårede politibetjent er bragt til behandling på Rigshospitalets Traumecenter. Omkring tre timer efter hændelsen oplyser politiet på Twitter, at betjenten er alvorligt tilskadekommen, men uden for livsfare.

I sager, hvor borgere kommer til skade eller bliver dræbt i forbindelse med politiets arbejde, er det DUP, som står for efterforskningen. Det sker ud fra en præmis om, at politiet ikke skal undersøge sig selv.

På DUP’s hjemmeside fremgår det, at man gerne vil i kontakt med vidner, som har overværet episoden eller i øvrigt har oplysninger i sagen.

Politiklagemyndigheden kan kontaktes på mail@politiklagemyndigheden.dk eller på telefon 41 78 35 20.

DUP har kontor i Aarhus, og efterforskere sendes til København. For nuværende er det småt med oplysninger fra politiklagemyndigheden.

– Vi undersøger de her sager helt bredt. Vi afhører alle, der har set eller hørt noget, der kan have relevans for at få klarlagt, hvad der er gået forud for og præcist er sket i forbindelse med skudafgivelsen.

– Vi har også nogle tekniske undersøgelser, siger Signe Stolberg, der er specialkonsulent i DUP til Ritzau.

På baggrund af undersøgelsen vil DUP komme med en indstilling til Statsadvokaten, som så vil tage stilling til, hvorvidt der skal rejses en sag ved domstolene, eller om sagen skal have andre konsekvenser for de implicerede politifolk.

Ifølge B.T.’s oplysninger skulle den mand, der blev skudt og dræbt af politiet, være mødt i Københavns Byret klokken 13.15.

Her var han ifølge mediet tiltalt i en retssag om “tyveri fra lastbil/varebil”. Der var afsat halvanden time til sagen.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker