Kriminal

Politiet håber på hjælp fra borgere efter drab i Viby J

Klarhed over forløb skal lede politiet på sporet af et motiv, fortæller efterforskningsleder.

Efter at en 21-årig mand blev skudt og dræbt i sin bil i Viby i Aarhus natten til tirsdag, har Østjyllands Politi tirsdag eftermiddag endnu ikke et klart billede af, hvad der er sket.

Der er endnu ikke foretaget anholdelse i sagen.

Efterforskningsleder Brian Olsen fortæller til Ritzau, at politiet arbejder på at kaste lys over hændelsesforløbet.

– I sådan en sag her er det vigtigt at få klarlagt hændelsesforløbet før, under og efter drabet og på den måde få en idé om et motiv. Men det har vi ikke endnu, fortæller efterforskningslederen.

Det var en politipatrulje, som var ude på anden opgave, der klokken 01.11 ved OK-tanken i krydset mellem Søndervangs Allé og Ringvej Syd fandt den 21-årige mand dræbt i bilen. Han var alene.

På Ormslevvej nogle kilometer væk fandt politiet en udbrændt VW Golf Variant, som var påmonteret stjålne nummerplader. Det er politiets teori, at den kan have forbindelse til drabet.

Indtil nu har politiet arbejdet med afhøring af vidner, indsamling af overvågningsmateriale, tekniske undersøgelser og andet.

– Vi arbejder med forskellige spor og hypoteser og hører gerne fra borgere, der kan bidrage med oplysninger, siger Brian Olsen.

Fremgangsmåden med brug af skydevåben og en afbrændt bil ligner andre drab, som har forbindelse til bandemiljøet. Men det er ikke nødvendigvis tilfældet i denne sag.

Offeret er i hvert fald ikke af politiet kendt som en del af bandemiljøet, fortæller Brian Olsen.

Politiet ønsker blandt andet henvendelser fra borgere, som kan kaste lys over, om den afbrændte bil har forbindelse til drabet.

I forlængelse af drabet meddeler chefpolitiinspektør ved Østjyllands Politi, at politiet i de kommende dage vil øge tilstedeværelsen i Rosenhøj-kvarteret, hvor den 21-årige blev fundet.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker