Fem personer er blevet anholdt efter en større politiaktion rettet mod narkomiljøet i Svendborg og på Langeland, oplyser Fyns Politi.

Narkorazziaen fandt sted onsdag på otte adresser i Svendborg og to adresser på Langeland, og her blev fem personer blev anholdt.

Samtidig beslaglagde politiet både narkotika og våben, og man fandt også et mindre væksthus til skunk.

Det var gode tip fra borgerne, der sammen med politiets efterforskning førte til, at 17 personer – 13 mænd og fire kvinder i går blev sigtet for besiddelse af narko og våben efter omfattende ransagninger i Svendborg og på det sydlige Langeland.

I alt fem blev anholdt under aktionen, men alle blev efter endt afhøring løsladt igen.

Forud for aktionen havde politiet modtaget flere oplysninger om, at en forretning i det centrale Svendborg var omdrejningspunkt for hashsalget i byen. Derfor blev denne adresse ransaget, og der blev fundet både hash og peberspray på stedet. 

Under ransagningerne beslaglagde politiet hash, kokain, MDMA, ecstasypiller, psilocybinsvampe, peberspay, knojern, en 22 mm signalpistol med ammunition, skydevåben med ammunition samt indholdet af et mindre skunkhus.  

– Vi er rigtig godt tilfredse med, at aktionen førte til både omfattende sigtelser og beslaglæggelser, som vi nu kan arbejde videre med. Og så er vi selvfølgelig rigtig glade for, at det faktisk var en række rigtig gode tip fra borgere, der hjalp os på vej i efterforskningen. Det er helt uvurderligt, når vi kan bruge borgernes øjne og ører i vores arbejde, så det vil jeg gerne benytte lejligheden til at sige tak for, siger vicepolitiinspektør Jørgen Andersen fra Fyns Politi.

Både i Svendborg og på Langeland har der blandt flere borgere været en oplevelse af utryghed i forhold til handlen med narkotika i området.

Politiet håber, at onsdagens indsats vil være med til at skabe mere tryghed.

– Det er en kerneopgave for politiet at sikre borgernes tryghed og sikkerhed. Jeg håber og forventer, at indsatsen har sendt et klart og tydeligt signal til det kriminelle miljø om, at politiet holder et yderst vågent øje på, hvad der foregår, og jeg kan love, at det fortsætter vi med. Vi vil ånde dem tungt og vedvarende i nakken, siger vicepolitiinspektør Jørgen Andersen fra Fyns Politi.

Politiets beslaglæggelse under razziaen

14 kg. hash/skunk 
1 knojern
8 haglgeværer
500 haglpatroner
1 startpistol med 46 patroner
0,01 gram kokain
Hasholie
2 peberspray
MDMA + extacypiller
Skunkvæksthus med 24 skunkplanter og 12 stiklinger

Flere nyheder

Kom med din mening til nyheden