Politiet efter togulykke: Hold jer væk fra Storebæltsbroen mens vi arbejder

Seks personer er blevet dræbt i forbindelse med en togulykke på lavbroen på Storebæltsbroen, og redningsfolk arbejder på stedet. Derfor beder politiet folk om at holde sig væk.

Storebæltsbroen vil være lukket for al trafik, mens rednings- og oprydningsarbejdet efter morgenens togulykke finder sted, og Rigspolitiet opfordrer derfor alle til at holde sig væk fra broen. 

”Det er endnu uvist, hvor længe broen vil være lukket, og vi opfordrer alle til at holde sig væk, indtil vi melder andet ud. Vi oplever allerede trafikale problemer, som kun bliver værre, jo flere biler der kommer til. Så vores opfordring er at afvente, følge situationen løbende og holde sig orienteret, før man begynder at rejse mellem landsdelene,” siger Per Jensen, som er vicepolitiinspektør hos Rigspolitiet og stabschef i NOST. 

Myndighederne har som følge af togulykken onsdag morgen valgt at aktivere NOST, National Operativ Stab.

I staben vil de relevante myndigheder koordinere den nationale indsats. Formålet er hurtigst muligt at opnå et overblik over situationen, skabe grundlag for den mest effektive redningsindsats og sikre den nødvendige information til offentligheden.

”Vi kan endnu ikke sige noget om den forventede varighed, men de lokale myndigheder arbejder fokuseret på at håndtere ulykken på Storebælt,” siger Per Jensen.

Flere nyheder