Kriminal

Politiet anser sprængning ved hus i Ballerup for bevidst

Motivet bag søndagens eksplosion i Ballerup er endnu uvist. Men der menes at være tale om bevidst sprængning.

Politiet mener, at det var en bevidst sprængning, som natten til søndag førte til en eksplosion ved et hus i Hestens Kvarter i Ballerup.

Sådan lyder vurderingen mandag fra Københavns Vestegns Politi.

– De foreløbige undersøgelser tyder på, at sprængningen kan være forårsaget af sprængstof af en slags, og vi anser sprængningen for at være foretaget som en forsætlig handling, siger politikommissær Henrik Hougaard i en pressemeddelelse.

Politiet fik meldingen om sprængningen, der gav et højt brag, natten til søndag klokken 03.40. Sprængningen medførte væsentlige skader på et hus på stedet samt skader på nærliggende bygninger.

To personer, som var i huset, blev bragt til sygehuset. De var fysisk uskadte, men chokerede.

Selv om politiet nu har meldt ud, at det anser sprængningen for at være en bevidst handling, vil det endnu ikke pege på et motiv.

– Efterforskningen er på et indledende stadie, og det er for tidligt at pege på et motiv. Netop af hensyn til den fortsatte efterforskning har vi ikke mulighed for at oplyse yderligere for nu, siger Henrik Hougaard.

Københavns Vestegns Politi vil ligesom søndag være til stede med en mobil politistation i nærheden af gerningsstedet i Hestens Kvarter.

Her kan eventuelle vidner henvende sig. De kan også ringe til Københavns Vestegns Politi på telefon 4386 1448.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker