Kriminal

Politi må ikke længere visitere uden mistanke nær Odense

Der har i over tre måneder været en visitationszone i forstæder til Odense, men den forlænges ikke tirsdag.

Efter at det i mere end tre måneder har været muligt for politiet at visitere folk i Odense-forstæderne Vollsmose og Korsløkke uden nogen mistanke om kriminelle handlinger, forsvinder den mulighed tirsdag eftermiddag.

Der har været en visitationszone i dele af forstæderne. Den udløber dog tirsdag klokken 16, og den bliver ikke forlænget.

Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Visitationszonen blev oprettet den 9. november. Det skete som følge af en skudepisode den foregående dag. Siden er zonen blevet forlænget ad flere omgange.

Senest blev den forlænget 1. februar. Men siden da har der ikke været nogen hændelser eller fund, der giver grund til at forlænge zonen, oplyser politiet.

Politidirektør Arne Gram understreger dog, at politiet tager situationen med stridende grupperinger i og omkring Vollsmose meget alvorligt.

– Fyns Politi følger situationen nøje. Vi vil løbende vurdere, om der igen opstår behov for en yderligere skærpet indsats i området, siger han i pressemeddelelsen.

Visitationszoner er midlertidige, og politiet kan med hjemmel i politiloven indføre zonerne.

I sådanne zoner kan politifolk visitere borgere og biler uden at have en konkret mistanke om, at de involverede personer har foretaget sig noget kriminelt. Det skal der ellers normalt være.

Da zonen blev oprettet i Vollsmose og Korsløkke i november, sagde politidirektøren, at formålet var at genskabe trygheden i området. Og fordi politiet frygtede, at der kunne komme yderligere voldelige konfrontationer.

Her henviste han til en skudepisode den 8. november i Egeparken i Vollsmose, hvor ingen kom til skade.

Politiet fortalte dengang, at der var tale om et opgør mellem personer, der har tilknytning til grupperinger i henholdsvis Vollsmose og Korsløkkeparken.

Der havde desuden været tre andre voldelige sammenstød, som politiet også knyttede til grupperingerne.

/ritzau/

 

 

 

 

 

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker