Kriminal

Politi beslaglægger værdier for 11 millioner i stor hashsag

Syv mænd er blevet anholdt og sigtet for salg af cirka to ton hash. De er onsdag blevet varetægtsfængslet.

Efter længere efterforskning slog politiet tirsdag til mod syv mænd, der er blevet anholdt i en større sag om organiseret hashhandel på Christiania i København.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

De anholdte er i alderen 27-62 år, og de er sigtet for salg af mellem 1,9 og 2,2 ton hash. Størstedelen af det er ifølge politiet blevet solgt i Pusher Street på Christiania i løbet af et år.

Mændene blev anholdt tirsdag på adresser i København, på resten af Sjælland og på Lolland. I den forbindelse blev der gennemført ransagninger, og her beslaglagde politiet ti kilo hash, joints, skunk og udstyr til skunkproduktion.

Også andre effekter blev beslaglagt, oplyser politiet uden at komme nærmere ind på, hvad det er. Det indgår dog i den videre efterforskning af sagen.

Samlet er der blevet beslaglagt værdier for omkring 11 millioner kroner.

De syv mænd blev alle fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten i Københavns Byret onsdag klokken 09.30, hvor en anklager krævede dem varetægtsfængslet i sagen.

Dørene blev lukket efter anklagerens anmodning, hvorfor mændenes forklaringer holdes hemmelige.

Men efter retsmødet oplyser anklagemyndigheden ved Københavns Politi, at de syv sigtede er blevet varetægtsfængslet ind til foreløbigt 26. april.

En ottende mand blev også fremstillet i retsmødet, men in absentia – altså uden at være til stede.

Der er tale om en 48-årig hollandsk mand, som sigtes for at have koordineret indsmugling af samlet cirka 826 kilo hash fra Holland til Danmark.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker