Udland

Politi anholder gidseltager på apotek i Karlsruhe

Gidsler er fysisk uskadte, lyder meldingen fra politiet, efter at et apotek i en tysk by er blevet stormet.

En 20-årig mand er blevet anholdt af politiet, efter at det stormede et apotek i den tyske by Karlsruhe, hvor manden formodes at have holdt 11 personer som gidsler i timevis fredag aften.

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Om flere personer har stået bag gidseltagningen er endnu uvist. Politiet oplyser ifølge dpa, at nogle af de formodede gidsler i virkeligheden kunne være medgerningsmænd.

Både gidslerne og den formodede gerningsmand er sluppet fysisk uskadt fra hændelsen.

Situationen fik sin begyndelse i de sene eftermiddagstimer i den indre del af Karlsruhe, som ligger i det sydvestlige Tyskland nær grænsen til Frankrig.

Byens politi oplyste på daværende tidspunkt, at det havde iværksat en større aktion i centrum af Karlsruhe, og at store dele af centrum var afspærret. Flere udrykningskøretøjer holdt desuden klar i de nærliggende gader.

Specialstyrker ankom til stedet omkring klokken 16.30, men stormede først apoteket cirka fem timer senere.

Øjenvidner fortæller ifølge nyhedsbureauet Reuters, at de hørte flere eksplosioner i forbindelse med, at politiet gik ind på apoteket.

Ikke længe efter kunne politiet ses eskortere en tilbageholdt mand ud af apoteket. Hans ansigt var dækket af et tæppe.

– Specialstyrker gik ind på apoteket klokken 21.10. En mandlig mistænkt er anholdt, skriver politiet i Karlsruhe på Twitter.

Politiet har ikke frigivet oplysninger til offentligheden om, hvorfor den formodede gerningsmand skulle have taget de 11 personer som gidsler.

Den tyske avis Stuttgarter Zeitung skriver ifølge Reuters, at han krævede en løsesum på et etcifret millionbeløb i euro.

Den information har politiet endnu ikke villet kommentere.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker