Kriminal

Politi anholder endnu en teenager for dobbelt knivdrab

To drenge på 16 og 17 år er anholdt for at have dræbt to teenagere i Taastrup. De fremstilles onsdag i retten.

Politiet har anholdt en 16-årig dreng i sagen om drabene på to teenagere, der blev stukket med kniv i Taastrup mandag aften.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi onsdag formiddag.

Ligesom en 17-årig dreng, der blev anholdt tirsdag, vil den 16-årige blive fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup onsdag. Retsmødet begynder klokken 12.45 og skal afklare, om de kan varetægtsfængsles.

Den 17-årige blev anholdt tirsdag, efter at han meldte sig selv til politiet

Det var kort før klokken 23 mandag aften, at Københavns Vestegns Politi fik alarmen om det fatale knivstikkeri i boligområdet på Skjeberg Allé i Taastrup.

Tre teenagere blev ramt af knivstik. En dreng på 17 år og en mand på 18 år blev dræbt. En af dem afgik ved døden på stedet, mens den anden døde på hospitalet.

Et nært familiemedlem til den 17-årige har fortalt til Ekstra Bladet, at de to teenagere havde været bedste venner siden barndommen. De er begge fra Taastrup.

Det tredje offer er en 17-årig dreng fra Albertslund. Han overlever og er blevet afhørt af politiet i forbindelse med sagen.

De to anholdte drenge sigtes begge for de to drab og drabsforsøg på den tredje. Det fremgår inden retsmøde ikke, hvordan de forholder sig til sigtelserne.

Knivoverfaldet skete ved en nyere bebyggelse med rækkehuse. Tre beboere blev alarmeret af larmen. Et ægtepar og en kvinde forsøgte at hjælpe de tilskadekomne, har B.T. og Berlingske skrevet.

En 34-årig mand, der arbejder som vagt, fik ringet 112, mens hans hustru og en anden kvinde kæmpede for at holde drengene i live.

Forbrydelsen skete nær indkøbscenteret City2, og tirsdag sagde vicepolitiinspektør Peter Malmose, at politiet har flere grunde til at tro, at City2 er relevant for efterforskningen.

Hvad de nærmere var, kom han ikke ind på.

Ved grundlovsforhøret onsdag vil anklageren bede om dørlukning af hensyn til politiets opklaringsarbejde.

Kriminalpræventivt Team i Høje-Taastrup Kommune har fokus på sagen, og medarbejdere fra ungeteamet går i disse dage rundt for at tale med borgere i området.

Formålet er at skabe synlighed og undgå rygter, fortæller Morten Hjørnholm, der er leder af teamet, til SN.dk.

– Der kan pludselig skabes falske narrativer, så derfor har vi kort forklaret, at der har været tale om et knivstikkeri, hvor to er døde, og at der er tale om et opgør i et kriminelt miljø, siger han til regionalmediet.

At det skulle være et opgør i et kriminelt miljø, har politiet intet sagt om inden grundlovsforhøret onsdag.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker