Sport

Pogacar efter stor holdindsats: Dynamikken er ændret nu

Tadej Pogacars ellers decimerede hold styrede onsdagens etape, og det løfter moralen før afgørende bjergslag.

Moralen har fået en solidt skud brændstof på Tadej Pogacars UAE Emirates-hold før Tour de Frances sidste bjergetape torsdag.

Det fastslår Pogacar, efter at den forsvarende Tour-vinder profiterede af en stor holdindsats og vandt 17. etape.

Nok lykkedes det ikke at ryste Jonas Vingegaard af, men UAE-rytterne dominerede etapen, selv om holdet er halveret siden løbets start og nu blot tæller fire ryttere.

– Denne etape har løftet humøret på holdet, selv om vi har mistet fire mand. Dynamikken er ændret nu, og vi går meget optimistiske og motiverede ind til etapen i morgen (torsdag, red.), siger Pogacar.

– Brandon (McNulty), Mikkel (Bjerg) og (Marc) Hirschi er alle stærkt kørende, og vi giver det et rigtig godt forsøg og prøver at hente noget af den tabte tid tilbage. I dag så man, hvor stærke vi er, lyder det.

UAE Emirates har ellers ikke haft nogen heldig Tour. Først måtte Vegard Stake Laengen og siden George Bennett forlade løbet med coronasmitte.

Tirsdag faldt en syg Marc Solér for tidsgrænsen, og før onsdagens etape måtte Pogacars løjtnant, Rafal Majka, give fortabt med en muskelskade.

– Vi har haft så meget uheld. Der har konstant været noget i vejen med det ene eller det andet. I normale tilfælde ville vi stadig have haft det stærkeste hold, mener Tadej Pogacar.

Sloveneren vandt onsdag fire bonussekunder mere end Vingegaard, men er 2 minutter og 18 sekunder efter i den samlede stilling.

Det er endnu ikke lykkedes Pogacar at sætte danskeren af på stigningerne, men han er klar til et sidste forsøg på Pyrenæernes kongeetape, der går til toppen af både Col d’Aubisque og Hautacam.

– Han spiller virkelig stærk, og ser usårlig ud. Men havde jeg haft mit fulde hold hos mig, kunne vi have nedbrudt ham tidligere i løbet.

– Torsdag er endnu en dag, hvor vi kan forsøge, og det vil vi gøre. Jo hårdere løbet er, jo bedre er det, fastslår Pogacar.

/ritzau/

Back to top button