Politik

Pia Kjærsgaard beklager kritik af afhoppere på Twitter

Den tidligere formand for Dansk Folkeparti erkender at have bidraget til den seneste tids uro i partiet.

Dansk Folkepartis stifter og tidligere formand Pia Kjærsgaard beklager et opslag på Twitter, hvor hun kritiserede andre politikere for at skifte parti.

Det sker i en mail til DF’s bagland tirsdag eftermiddag, som Ritzau har set.

I opslaget, som Pia Kjærsgaard delte mandag, langede hun ud efter de folkevalgte, der siden valget i 2019 har skiftet parti.

– Vildt! 31 folkevalgte skrider fra det parti, vælgerne har givet dem mandat til! Sølle, selvcentreret og forræderisk for de flestes vedkommende … at de vil være sig selv bekendt. Ikke pga. politik. Men fornærmethed og egoisme. Føj!, skrev hun mandag.

Siden har Pia Kjærsgaard fortrudt sit opslag på Twitter, der dog ikke er fjernet sent tirsdag eftermiddag. Ifølge hende skulle opslaget aldrig have været delt.

– Der kommer ikke flere af disse opslag. Det lover jeg, for I fortjener arbejdsro for jeres egen og Dansk Folkepartis skyld.

– Nu skal vi kigge fremad – og tale politik. Jeg er ked af og beklager virkelig, når også jeg ind imellem har bidraget til uroen, skriver Pia Kjærsgaard i mailen til baglandet.

Hun skriver videre, at hun tager på tiltrængt ferie fra onsdag.

– Og så kommer jeg frisk tilbage og vil bidrage med kampgejst i forbindelse med den valgkamp, der nok snart kommer, lyder det fra den tidligere DF-formand.

Dansk Folkeparti er et af de partier, der har været plaget af afhoppere.

Det seneste halve år har Dansk Folkeparti således mistet en række profiler i folketingsgruppen.

Det gælder den mangeårige gruppeformand, Peter Skaarup, tidligere næstformand Søren Espersen og folketingsmedlem Jens Henrik Thulesen Dahl.

Alle tre har givet udtryk for, at de er interesserede i at stille op for Inger Støjbergs Danmarksdemokraterne.

Desuden har tidligere formand Kristian Thulesen Dahl meldt sig ud af partiet. Han meddelte 1. juli, at han skifter til et job som administrerende direktør i virksomheden Port of Aalborg.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker