Sport

Pedersen og Vingegaard brager fremragende Tour-start af

Mads Pedersen og Jonas Vingegaard kørte begge en fremragende enkeltstart. Gul drøm lever i Danmark.

Den danske Trek-rytter Mads Pedersen har længe proklameret, at han vil gå efter den gule trøje, mens Tour de France-feltet er på dansk grund på de tre første etaper.

Og eksverdensmesteren gav sig selv gode muligheder for at realisere den drøm med en fremragende enkeltstart.

Han ligger kun to sekunder efter den førende hollænder, Mathieu van der Poel. Det samme gør sidste års Tour-toer Jonas Vingegaard, der ligeledes brændte en fremragende enkeltstart af.

Mange store ryttere mangler endnu at komme i mål, men regnen siler ned, og betingelserne bliver nok kun sværere. Derfor bliver det også sværere at sætte gode tider.

– Regnen gjorde en kæmpe forskel. Svingene herinde er tekniske og glatte. Det er en storby, og der er vejene altid lidt mere glatte, når de er våde, lyder det fra Mads Pedersen i målområdet.

Det skal med, at klassementfolk som Daniel Martinez og Primoz Roglic allerede er i mål, og dem har Pedersen og Vingegaard været hurtigere end.

Mads Pedersen er blandt de hurtigste i feltet, og kan han hente bonussekunder på en af de to kommende flade etaper, kan han muligvis erobre den gule trøje.

Der var pakket langs de 13,2 kilometer gennem København, og Mads Pedersen nød hver eneste meter af oplevelsen på hjemmebane.

– Normalt har jeg radioen på cirka halv lydstyrke, og allerede under opvarmningen kunne jeg godt høre, at det ville blive højt derude. Den blev skruet helt op, og der var stadig tidspunkter, hvor jeg ikke kunne høre noget i radioen.

– Skud ud til alle dem, som har trodset regnvejret. Det var kæmpestort. Det er fantastisk at være dansker og se så mange mennesker, der er ude for at heppe på os. Af hjertet tak til alle dem, som kom og støttede os.

– Normalt kan vi høre pladehjulene rulle eller vandet, som sprøjter op på cyklen. I dag var det ligesom at være til en fodboldkamp. Det var fedt, fortæller han om publikums jubel.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker